Her flygter røvere med guld og diamanter: Nu har politiet nyt i sagen

Tre mænd er tiltalt for at begå røveri for et tocifret millionbeløb

Københavns Politi vil meget gerne høre fra personer, der har oplysninger i sagen. Det kan ske på telefon 114 (Video: Local Eyes)

Ved du noget om sagen? Skriv en sms til 1224 (alm. takst) eller mail til 1224@eb.dk

Anklagemyndigheden ved Københavns Politi har netop rejst tiltale mod tre mænd på 32, 33 og 34 år for et tocifret millionrøveri begået mod en smykkebutik på Frederiksberg sidste år.

Det oplyser kredsen i en pressemeddelelse.

Røveriet fandt sted fredag 9. juni 2017, da to maskerede gerningsmænd ankom til butikken ”Pigen og Diamanten" på en knallert, hvorefter de løb ind i forretningen og truede personalet med en pistol.

Herefter knuste gerningsmændene butikkens glasmontre og tilegnede sig forskellige guld- og diamantsmykker til en værdi af et tocifret millionbeløb, inden de igen flygtede på knallerten.

Røverne ses her flygte på en blå knallert. Ingen skulle være kommet fysisk til skade ved ulykken. Foto: Københavns Politi 112 Truede med pistol: Guldsmed udsat for særlig groft røveri

Siden røveriet har sagen været efterforsket intensivt af Afdelingen for Personfarlig Kriminalitet – en efterforskning, der har kørt bag lukkede døre – og ifølge politiet fortsat kører for lukkede døre.

Først fire måneder efter røveriet - i september sidste år - fik politiet et gennembrud i sagen, da betjente fra Københavns Politi foretog anholdelse af to danske mænd på henholdsvis 32 år og 33 år.

Ved aktionen fandt og beslaglagde Københavns Politi også 40 kg amfetamin og 10 kg MDMA.

De to anholdte blev dagen efter fremstillet for lukkede døre i grundlovsforhør i Københavns Byret og varetægtsfængslet.

Fire dage senere gennemførte Københavns Politi en række yderligere ransagninger i Københavns-området og foretog herunder anholdelse af endnu en gerningsmand: En 34-årig dansk mand, der ligeledes blev fremstillet for lukkede døre i et grundlovsforhør i Frederiksberg Ret og varetægtsfængslet.

Hårde stoffer og røveriforsøg
Ifølge politiet sidder to af de tre anholdte og sigtede fortsat varetægtsfængslet i sagskomplekset, der foruden røveriet mod ”Pigen og Diamanten” og besiddelsen af 50 kg. hård narkotika, også indeholder et røveriforsøg mod en guldsmedeforretning i Charlottenlund.

- Denne alvorlige og spektakulære sag har vi ikke tidligere kunnet melde noget ud til offentligheden om, af hensyn til efterforskningen og de lukkede døre, herunder navneforbuddene, siger politikommissær Hans Erik Raben.

- Vi er dog nu så langt fremme, at anklagemyndigheden nu har rejst tiltale.

Københavns Politi oplyser, at sagen er berammet til fem retsdage i Retten på Frederiksberg med første retsdag den 16. maj. 2018.