Her gemt bag chips-poserne fandt personalet noget, der kunne have udløst en døds-katastrofe

Ukendt gerningsmand eller gerningsmænd placerede et brændende lys gemt bag chips-poserne i en Ica-butik i Skåne - gerningsmanden efterlyses nu mistænkt for mordbrand

Butikschef Andreas Eriksson står her ved det sted, hvor en ukendt eller ukendte gerningsmænd havde placeret et brændende stearinlys bag chips-poserne i Ica-butikken i Vellinge i Skåne. (Foto: Privat/Ica)
Butikschef Andreas Eriksson står her ved det sted, hvor en ukendt eller ukendte gerningsmænd havde placeret et brændende stearinlys bag chips-poserne i Ica-butikken i Vellinge i Skåne. (Foto: Privat/Ica)

Perversiteten og uhyggen bag denne gerning er nærmest uforståelig. Og det påvirkede i den grad personalet i en Ica-butik i Vellinge i Skåne i Sverige, da de i sidste uge gjorde en ekstremt ubehagelig opdagelse. En ukendt eller ukendte gerningsmænd havde nemlig gemt et brændende stearinlys blandt chips-poser og letantændelige pap-kartoner på en af butikkens hylder.

Det skrækindjagende fund blev gjort mandag eftermiddag i forbindelse med, at personalet skulle fjerne tomme pap-kartoner og fylde nye varer på hylderne. Her fandt de bag chips-poserne et stort brændende bloklys.

En syg opførsel
- Min første tanke var, at det var en syg opførsel. Og hvad kunne der ikke være sket, hvis vi ikke havde fundet det brændende lys. Det vil jeg slet ikke tænke på. Det her er slet ikke en god dag for mig, forklarede butikschefen Andreas Eriksson til avisen Sydsvenskan.

Det brændende stearinlys er i øvrigt af et mærke, der også sælges i Ica-butikken, og det kan sammenlagt brænde i 44 timer. Da lyset blev  fundet, var det brændt halvt ned og har således været tændt i ca. 20-30 timer blandt de letantændelige chips-poser og par-kartoner.

- Det kunne have fået helt ufattelige konsekvenser. Tænk, hvis vi havde haft kunder i butikken, der var blevet skadede. Det er bare tragisk, at det overhovedet er sket, siger Andreas Eriksson.

Overvågningskameraerne har måske filmet gerningsmanden
Ica har i øvrigt heldigvis flere overvågningskameraer, og politiet har selvfølgelig fået udleveret materialet fra overvågningskameraerne, så de eventuelt kan finde frem til gerningsmanden eller gerningsmændene. Bedst af alt, ville det selvfølgelig være, hvis kameraet har fanget personen eller personerne i det øjeblik, hvor de placerer stearinlyset og tænder det.

Politiet i Sverige har kategoriseret forbrydelsen som forsøg på mordbrand.

 

 

 

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere