Her skrider fly ud - 20 kvæstet

Lufthavnen i Hiroshima var lukket i flere timer efterfølgende. Der meldes ikke om nogen dræbte

Luftfartsmyndighederne i Japan undersøger lige nu, hvorfor et Airbus 320-fly under landing i Hiroshima Lufthavn pludselig gled af landingsbanen og ud på græsset ved siden af. Det melder BBC Asia.

Mindst 20 personer er kommet til skade, men ingen er dræbt. De 74 passagerer og syv kabinepersonaler måtte bruge nødudgangenes oppustelige rutsjedøre for at komme ud af flyet.

Ifølge BBC Asia mener det lokale transportministerium, at flyet fra selskabet Asiana Airlines kan have ramt nogle radiomaster eller lignende, idet det landede.

Flyets vinge ødelagde radioudstyr under landingen (Foto: AP)
Flyets vinge ødelagde radioudstyr under landingen (Foto: AP)
 

Flyet kom fra en sydkoreansk lufthavn, og Hiroshima var målet for flyveturen. Landingslufthavnen måtte dog lukkes i mange timer efterfølgende, for at myndighederne kunne foretage de nødvendige undersøgelser.

Flyet er af den efterhånden meget kendte type Airbus A320 (Foto: AP)
Flyet er af den efterhånden meget kendte type Airbus A320 (Foto: AP)

Populært passagerfly
Airbus A320'eren er et af verdens mest brugte passagerfly, men i den seneste tid har det gjort sig mest bemærket for flykatastrofen i Seyne-Les-Alpes i det sydlige Frankrig. Her fløj andenpiloten i flyet nemlig den store maskine direkte ned i et bjerg, hvilket totalsmadrede flyet og dræbte alle 150 personer ombord.

Flyet var også involveret i en nødopbremsning og nødlanding på dansk jord i lørdags. Her måtte et fyldt feriegæstefly fra Billund mod Tyrkiet først nødlande efter 20 minutter. Et par timer senere måtte piloten i selv samme fly lave en hård nødopbremsning med 300 kilometer i timen på landingsbanen.

Se også: Drama i Billund: Fly nødbremsede med 300 kilometer i timen

De danske feriegæster kom heldigvis ikke til skade, og blev alle fløjet til feriedestinationen med en anden flyvemaskine senere på dagen.

Airbus A320 bliver blandt andre benyttet af SAS, Air France og EasyJet. Ifølge Airbus flyver der over 3300 fly af typen rundt i verden, og det tælles som et af de mest sikre passagerfly, der findes.

1 af 3 Motoren blev skadet (Foto: AP)
2 af 3 (Foto: AP)
3 af 3 Flyet gled langt ud på græsset (Foto: AP)
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere