Her sniffer de mest kokain

London er i top over europæiske byer, hvor der sniffes mest kokain - byen fører foran Barcelona, Amsterdam og Berlin

Kokain er et hit i London. Arkivfoto: Søren Schmidt
Kokain er et hit i London. Arkivfoto: Søren Schmidt

London topper listen over europæiske byer, hvor der sniffes mest kokain, skriver skynews.

Ikke mindre end 23 kilo indtages der gennemsnitlig om dagen i en den engelske hovedstad. Det har en værdi på godt 2.75 millioner pund - svarende til lige knap 24 millioner danske kroner.

I følge det engelske medie er det dobbelt så meget end andre byer.

Tallet er man nået frem til ved, at retskemikere ved King College London University har studeret byens spildevand for det kemiske stof benzoylecgonin, der produceres, når kroppen nedbryder kokain.

Efter London følger Barcelona, hvor der sniffes godt tolv kilo dagligt, og Amsterdam og Berlin, hvor der i begge byer sniffes godt fire et halvt kilo dagligt.

Testen afslører også, at man i London er langt mere glad for stoffet i hverdagen end i andre byer, hvor forbruget topper i weekenden.

Skynews slår fast, at man i London dermed indtager godt otte tons kokain om året svarende til til en gadeværdi på en milliard pund.

Også i København er der et voldsomt forbrug af stoffet. Ekstra Bladet satte i sommers fokus på særligt kokain:
Her ses 12 kilo kokain, der blev beslaglagt i juni måned i forbindelse med Operation Goldfinger, der sammenlagt handler om 1650 kilo heroin og kokain i en stor international efterforskning. 31 blev anholdt i Danmark. Politifoto Krimi Kokain-krig i København: Stjæler narkotelefoner
Se også: 17-årige om kokain: Bliver tilbudt smagsprøver
Krimi Emojis, service og reklamefremstød: Sådan lokker narkopusherne