Her tager han knivene, før han myrder løs i Ikea

Efter syv afslag på asyl besluttede 36-årig afrikaner sig for hævn. han stak to tilfældige kunder, mor og søn, ihjel i Ikea i Västerås

Abrahm Ukbagabir tager her en pakke med to knive i Ikea, som han åbner for at sikre sig, at knivene er skarpe. Så stikker han en 55-årig mor og hendes 27-årige søn ihjel som hævn for sit afslag på asyl. (Politifoto)
Abrahm Ukbagabir tager her en pakke med to knive i Ikea, som han åbner for at sikre sig, at knivene er skarpe. Så stikker han en 55-årig mor og hendes 27-årige søn ihjel som hævn for sit afslag på asyl. (Politifoto)

Her tager den 36-årige Abraham Ukbagabir en pakke med to knive i Ikea i Västerås og åbner pakken for at sikre sig, at knivene er skarpe.

Så går han hen til to Ikea-kunder, den 55-årige Carola Herlin og hendes 27-årige søn Emil Herlin, som han har valgt ud i varehuset straks før, han tager knivene på hylden.

Abraham Ukbagadir stikker først Carola Herlin med så stor kraft i maven, at hendes kropspulsåre bliver skåret over, og hun bløder ihjel på stedet.

Så stikker han Emil Herlin i ansigtet, halsen, brystet, låret og lysken, så han dør af skader i tarmsystemet og en overskåret vene.

Derefter stikker Abraham Ukbagabir sig selv i maven i forsøget på at begå selvmord. Han svæver mellem liv og død i flere dage, men overlever.

Sådan skete dobbelt-drabet i Ikea den 10. august ifølge den tiltale, som den svenske anklagemyndighed nu har rejst mod den 36-årige, der var asylansøger fra Eritrea. Ekstra Bladet har fået aktindsigt i anklageskriftet.

Se også: Vidner til knivdrab i svensk Ikea: 'Det var rent kaos'

Dobbelt-drabet skete som hævn for, at Abraham Ukbagabir for syvende gang havde fået afslag på asyl.

Fik enkeltbillet til Italien
En times tid før mordene i Ikea havde han været på Migrationsverket i Västerås, hvor han fik stukket en enkeltbillet til Italien i hånden med afrejse dagen efter.

Tidligere havde han fået afslag på asyl i Norge, England og Italien og allerede i januar 2014 fik han besked på, at han skulle udvises fra Sverige til Italien, men han nægtede og flyttede rundt i Sverige i forsøget på at undgå udvisningen.

Abraham Ukbagabir troede, at hvis han blot trak tiden ud, ville han efter halvandet år i Sverige opnå opholdstilladelse. Derfor var enkelt-billetten til Italien en dyb skuffelse, og efter dobbelt-mordet forklarede han under en afhøring, at han var 'krænket, vred og skuffet'.

Han ville hævne sig ved at slå nogen ihjel i Sverige, så 'han kunne få fred' og afløb for sin skuffelse.

- Hvor kan jeg købe knive?
Så snart han forlod Migrationsverket, besluttede han sig for at udføre hævnen. Han spurgte et par tilfældige personer på gaden i det centrale Västerårs, hvor han kunne købe knive, og han blev henvist til Ikea.

Han gik hen til Ikea sammen med en 23-årig kammerat, der boede på samme ayslcenter. Den 23-årige, der troede, at de skulle købe en mobiltelefon i Ikea, er ikke længere mistænkt for at have medvirket til drabene.

I Ikeas køkken-afdeling tog den 36-årige de to knive og Carola og Emil Herlin blev hans tilfældige ofre. Mor og søn var på besøg hos et familiemedlem i Västerås og var taget i Ikea for at handle.

Dobbelt-drabet blev filmet af varehusets video-overvågning og skrækslagne kunder blev vidner. Et af dem fortæller i politiets afhøring: - Jeg hører et skrig. En kvinde skriger 'nej, nej, nej' og så lyder et skrig som i dødsangst. Så bliver der stille.

- De skulle møde Gud
Under politiets afhøring erkendte Abraham Ukbagabir dobbelt-mordet og at han stak sig selv bagefter: - Mit ønske var at Gud skulle tage imod mig, sagde han.

- Jeg tog til Ikea for at leve i fred. Tanken var at de også skulle komme til paradiset og møde Gud, forklarede han under afhøringen.

Hans 23-årige kammerat har forklaret til politiet, at han spurgte Abraham Ukbagabir, hvorfor han tog knivene ud af indpakningen:

- Han sagde, han ville købe dem. Jeg spurgte, hvorfor han tog dem ud af indpakningen, men han svarede ikke og grinede bare.

En mentalundersøgelse har vist, at den 36-årige ikke er psykisk syg, men egnet til en almindelig fængselsstraf. Retssagen starter den 28. oktober.

Mor og søn mistede livet i Ikea-tragedie, skriver, svensk medie (Foto: Expressen) 112 - 11. aug. 2015 - kl. 09:59 Anholdt nægter IKEA-drab

Her fortæller butikschefen om den forfærdelige dag (Video: AP)

1 af 2 - De skulle møde Gud, forklarede den 36-årige om drabene på mor og søn i Ikea i Västerås. (Foto: Expressen)
2 af 2 Abrahm Ukbagabir tager her en pakke med to knive i Ikea, som han åbner for at sikre sig, at knivene er skarpe. Så stikker han en 55-årig mor og hendes 27-årige søn ihjel som hævn for sit afslag på asyl. (Politifoto)