Hest mishandlet: Mand med flaske efterlyses på video

Mand tilbragte omkring tre timer i stald, hvor otteårige Carli dagen efter blev så ilde tilredt, at hun måtte aflives

Politiet efterlyser denne mand, der ankommer til rideklubben sent om aftenen, hvor hesten Carli blev mishandlet og måtte aflives. Video: Midt- og Vestsjællands Politi

Politiet frigiver onsdag en video i forbindelse med efterforskningen af en sag om en alvorlig hestemishandling forleden.

Det bekræfter Midt- og Vestsjællands Politi overfor Ekstra Bladet.

Mishandlingen overgik den otte år gamle fjordhest Carli, som var opstaldet i Holbæk Rideklub og stod i sin boks, da morgenvagten fredag morgen opdagede, at der var en del blod i boksen, og at Carli blødte fra bagenden.

Det stod hurtigt klart, at Carli havde fået nogle alvorlige skader i endetarmen, og den tilkaldte dyrlæge vurderede, at Carli burde aflives straks.

Hoppens ejer, Stina Myrholm, fortæller, at en mand ses på videoovervågningen.

- For mig at se er det en mand, som ankommer til området klokken cirka 22.50 og bevæger sig mod stalden. Omkring klokken 01.50 forlader han stedet, siger hun til Ekstra Bladet.

Politiet har frigivet et bilede af manden, der efterlyses. Foto: Midt- og Vestsjællands Politi
Politiet har frigivet et bilede af manden, der efterlyses. Foto: Midt- og Vestsjællands Politi

 

Carli måtte aflives efter en grov mishandling. Privatfoto
Carli måtte aflives efter en grov mishandling. Privatfoto
 

Stina Myrholm fortæller også, at hun undrer sig over, at en grime tilhørende en af nabohestene, lå i Carlis stald.

- Den lå på jorden, og jeg spekulerer over, om gerningsmanden har brugt den til at binde hende, og hun så på et tidspunkt har vristet sig løs, siger rytteren, som stadig er dybt berørt og bare vil have den skyldige fundet.

Mishandlingssagen er ifølge Midt- og Vestsjællands Politis overgået til Dyreværnsenheden.

I en netop frigivet pressemeddelelse i dag, skriver politiet:

- Politiet har under efterforskningen gennemset videoovervågningen fra rideklubbens område, hvor en uidentificeret mand ses ankomme torsdag aften kl. ca. 22.48. Han formodes at have opholdt sig i rideklubbens bygninger frem til kl. ca. 01.49, hvor han ifølge videoovervågningen forlader området med en jakke over højre underarm og en flaskelignende genstand i venstre hånd.

Politiet beskriver manden som 25-30 år, spinkel af bygning, kort hår, iført mørk jakke, herunder kortærmet bluse/skjorte, lange bukser og mørke sko og ønsker offentlighedens hjælp til at få manden identificeret, så han kan afhøres om sin færden på området.


Oplysninger om manden eller tip i øvrigt bedes givet til Midt- og Vestsjællands Politi på tlf. 4635 1448 eller via nærmeste politiet på tlf. 114.

Carli var drægtig, og hendes ejers første indskydelse var, at blodet skyldtes en abort.

Hesten skulle skulle have deltaget i en kåring af fjordheste i weekenden og i Sjællandsmesterskabet for fjordheste i spring søndag. Her afholdt man søndag et minuts stilhed for den aflivede hest.

1 af 3 Stina Myrholm og Carli, da den dengang femårige hoppe var bedst i sin klasse. Privatfoto
2 af 3 Carli måtte aflives efter en grov mishandling. Privatfoto
3 af 3 Politiet har frigivet foto og video af en mand, der ankommer til rideklubben sent om aftenen, hvor hesten Carli blev mishandlet og måtte aflives. Foto: Midt- og Vestsjællands Politi