Historisk bygning udbrændt: Konfirmation evakueret

100 personer måtte tidligere på aftenen evakueres fra bygningen Kilden i det centrale Horsens, da en kraftig brand brød ud

Den historiske bygning Kilden på Kildegade 8 i det centrale Horsens er her til aften udbrændt, oplyser vagtchefen ved Sydøstjyllands Politi.

- Der var omkring 100 mennesker til konfirmation inde i bygningen, og de måtte evakueres, da branden brød ud. Ingen er dog kommet alvorligt til skade, men tre er kørt på hospitalet til observation, siger Jørn Bystrup, vagtchef ved Sydøstjyllands Politi.

Se mere video på localeyes.dk

Sundhedsskadelig røg
Borgere omkring det tidligere forsamlingshus opført af fagbevægelsen i 1922, i dag Sct. Ibs Skole, har siden kl. 18.30 været bedt om at holde sig inden døre samt lukke vinduer og slukke ventilationsanlæg på grund af meget kraftig udvikling af sundhedsskadelig røg fra bygningen.

Nu er branden dog ved at være så meget under kontrol, at folk igen kan bevæge sig ud, fortæller vagtchefen.

- Branden er nu så godt under kontrol, at der kun er efterslukning tilbage. Der kan altså godt være mindre brande rundt omkring i bygningen, men intet der på den måde er farligt. Så når sirenen om lidt lyder i området, kan folk igen gå uden for og åbne vinduer.

Det er uvist, hvad der har ført til den voldsomme brand, men ifølge vagtchefen er branden ikke opstået i relation til konfirmationen.