Historisk dom: Højtstående LTF'er sendt mange år i fængsel

Et 27-årigt medlem af LTF er i Københavns Byret idømt 20 års fængsel efter et skyderi sidste år, hvor en svensk kvinde var i livsfare

Ekstra Bladets kriminalreporter, som var til stede i retten, gør dig her klogere på sagen og dommen

Københavns Byret (Ekstra Bladet): Den 27-årige Billal Nabil Hasan idømmes 20 års fængsel for drabsforsøg mod to tilfældige cyklister på Nørrebro i København og for at bringe yderligere tre personers liv i fare under et skyderi på Nørrebro den 21. september sidste år.

Det er netop kommet frem i Københavns Byret, hvor den 27-årige ankede på stedet.

Retsformand Henriette Sartvin oplyste, at der var 10 stemmer for 20 års fængsel og to stemmer for 18 års fængsel i sagen, hvor anklager Jens Povlsen havde krævet livstid til den 27-årige.

- Det er en grov forbrydelse, to uskyldige er forsøgt slået ihjel og tre andre har været i livsfare. Jeg havde gerne set livstid, men retten har afspejlet hvor grov forbrydelsen var, men altså ikke lagt sig helt op hvor jeg mener den skulle være, sagde Jens Povlsen til Ekstra Bladet efter dommen.

I dommen blev der lagt vægt på forholdets karakter, de to drabsforsøg mod tilfældige, det samlede antal skud og den 27-åriges fortid. Udover straffen skal den 27-årige betale 90.000 kroner i erstatning til den svenske kvinde.

Ifølge Berit Ernst, der er forsvarsadvokat for Billal Nabil Hasan, skyldes den hårde straf, at gerningstidspunktet ligger efter strafskærpelsen sidste sommer. Derfor har hun også hele tiden forventet, at sagen skulle prøves i landsretten.

- Vi konstaterer, at han er frifundet for to drabsforsøg og det er vi enige i, men han er også dømt for to andre drabsforsøg, og det har retten takseret til 20 års fængsel, hvilket vi selvfølgelig ikke er enige i, sagde Berit.

Skyderiet fandt sted den 21. september sidste år ved et-tiden om natten, hvor Billal Nabil Hasan bevægede sig ind på den rivaliserende Brothas-bandes territorium. Her affyrede han 11 skud på under et minut og værst gik det ud over en svensk kvinde, der blev ramt i ballen og efterfølgende var i livsfare.

Da dommen faldt, sad den dømte med helt udtryksløst ansigt i retten. På tilhørerbænkene var hans pårørende tydeligt påvirket og flere begyndte at snøfte.

Den 27-årige har afvist, at han skød for at dræbe, ligesom skuddene ifølge ham ikke faldt i forbindelse med den bandekonflikt, der rasede i byen mellem LTF og Brothas.