Historisk Randers-hotel i flammer

Det navnkundige Hotel Randers ramt af voldsom brand i dag - ilden er under kontrol

Hotellets personale forsøgte at løse nogle af opgaverne på fortovet, mens brandvæsnet nedkæmpede flammerne tre-fire etager oppe. (Foto: Ernst van Norde)
Hotellets personale forsøgte at løse nogle af opgaverne på fortovet, mens brandvæsnet nedkæmpede flammerne tre-fire etager oppe. (Foto: Ernst van Norde)

Falck oplyser til Ekstra Bladet, at der i første omgang blev sendt to slukningstog - i alt seks brandkøretøjer -  til hotellet i centrum af Randers, og at der for kort tid siden blev rekvireret ekstra mandskab til brandstedet.

- Det brænder helt vildt i taget. Brandmænd er ved at sætte stiger op, siger et øjenvidne til Ekstra Bladet.

Politiet er i gang med at fjerne folk fra de nærmeste gader på grund af kraftig røgudvikling.

- Der er nærmest panik, melder Ekstra Bladets mand på stedet.

Omkring 20 gæster er evakueret og genhuset på andre af byens hoteller.

Opdatering klokken 16.30:

Hoteldirektør Sven Eskildsen siger kl. 16.15 til Ekstra Bladet, at branden nu er under kontrol, og at brandmandskabet er i færd med efterslukning.

- Ilden er opstået på 2. sal. Den har så bevæget sig gennem trapperummet op mod etagen oven over, hvorfra den har bredt sig til taget, siger han.

- Både 2. sal og 3. sal er svært medtaget af flammerne Her til kommer vandskader, siger han.

- Midt i ulykken er det trods alt en glæde, at branden er opstået midt på dagen. Jeg tør ikke tænke på, hvad der kunne være sket, hvis det var sket midt om natten.

Hotellets personale indkvarterede ca. 20 evakuerede gæster på andre hoteller i Randers primært Hotel Kronjylland.

- Politiet har frigivet stueetagen og 1. sal, hvor vi forsøger at skabe lidt orden i kaos, siger hoteldirektør Sven Eskildsen.

Kongelige gæster
Hotellet med fire stjerner har en historie, der går 159 år tilbage. Blandt berømtheder, der har overnattet på hotellet i Torvegade, er kongefamilien, H. C. Andersen, Victor Borge og Josephine Baker. Dronning Margrethe råder permanent over et af værelserne.

Indtil sin død 17. maj 2014 var Sonja Mathisen direktør for både Hotel Randers og Hotel Imperial i København. Hun var kendt som den person i Danmark, der havde foretaget flest indenrigsflyvninger - ca. 1500.

Hotellets gæster hastede ud af den brændende bygning og blev indkvarteret på Hotel Kronjylland. (Foto: Ernst van Norde)
Hotellets gæster hastede ud af den brændende bygning og blev indkvarteret på Hotel Kronjylland. (Foto: Ernst van Norde)
 

1 af 4 Hotellets gæster hastede ud af den brændende bygning og blev indkvarteret på Hotel Kronjylland. (Foto: Ernst van Norde)
2 af 4 Hoteldirektør Sven Eskildsen: - Jeg tør ikke tænke på, hvad der var sket, hvis branden var brudt ud midt om natten. (Foto: Ernst van Norde)
3 af 4 Læserfoto: Røgen fra Hotel Randers ses her i byens gågade.
4 af 4 Hotellets personale forsøgte at løse nogle af opgaverne på fortovet, mens brandvæsnet nedkæmpede flammerne tre-fire etager oppe. (Foto: Ernst van Norde)