Historisk svensk by brænder - en kvinde omkommet

En stor brand nær Jönköping i Sverige er ude af kontrol. 60 brandmænd arbejder på stedet

En 25-årig kvinde er omkommet i en brand i den historiske by Eksjö tæt på Jönköping i Sverige.

Byen - med flere fredede bygninger - består i stor udstrækning af træhuse, og branden breder sig derfor hurtigere, end det lokale brandvæsen kan få kontrol over den, siger politiet til nyhedsbureauet TT.

- Vi forsøger at begrænse branden. Huset, som kvinden boede i, er brændt ned, og branden har spredt sig til andre bygninger, siger politiets pressetalsmand Lasse Johansson til TT.

Kvinden blev kørt på hospitalet med svære røgskader, men der måtte personalet konstatere, at hendes liv ikke kunne reddes.

200 personer er evakueret, og et stort område i byen er spærret af.

Redningslederen har anmodet folk i området om at holde sig indendøre og lukke for vinduer, døre og ventilation.

Det vides endnu ikke, hvad der er skyld i branden, som opstod kort efter klokken seks søndag morgen. 60 brandmænd arbejder i øjeblikket på at tæmme flammerne, der har taget fat i den ældre del af byen.

- Der er sådan en hede, så ilden spreder sig hurtigt mellem træhusene. Det er alvorligt, siger Markus Johansson, der er ejer af et hotel, nær huset der er brændt ned.

Eksjö har en lang historie, der stammer tilbage fra middelalderen. Den ældre del af byen stammer fra 1568, mens dele af byen er bygget op igen i midten af 1600-tallet.

Derfor har byen også 56 bygninger, der er fredet. Kulturhistoriske eksperter vurderer overfor TT, at byen har en stor betydning.

Politiet har indkaldt til pressemøde om branden klokken 13.