Hjemløs havde smykker for 336.000 kr.: Jeg fandt dem i container

Hjemløs taget med plastikposer med tomme flasker og smykker for 336.000 kroner i cykelkurven

(Foto: Politiet)
(Foto: Politiet)

- Det  er noget gammel skrammel, som jeg har fundet i en container, og som jeg forgæves har forsøgt at sælge i to dage. Men ingen ville købe smykkerne, for de er intet værd.

Det sagde den 41-årige hjemløse, som netop ved retten på Frederiksberg er blevet varetægtsfængslet i  26 dage frem til den 30 april.

Den 41-årige, der oprindelig stammer fra Østrig, blev stoppet af politiet natten til lørdag, da han kørte over for rødt lys på cykel på Østerbro.

Det viste sig, at han var eftersøgt af politiet, fordi han var udeblevet fra afsoning af en dom på et års fængsel for tyveri og vold, som han fik den 12. december 2014.

I cykelkurven havde han 177 poser med smykker fra Julie Sandlau til en af politiet  anslået værdi af 336.000 kroner. I cykelkurven var også en boltsaks og en spartel.

Se også: Politiet fandt stjålne smykker for 330.000 kr. i cykelkurv

Den 41-årige nægtede sig skyldig under grundlovsforhøret, og var stærkt fortørnet over sigtelsen.

- Hvis smykkerne var noget værd, hvorfor skulle jeg så have plastikposer fyldt med flasker, som jeg har været ude at samle, da jeg blev anholdt af politiet? Jeg samler alt muligt op i containere. Jeg har lige fundet en bærbar computer, der også virkede. Smykkerne havde jeg fundet i en container på Østerbro to dage tidligere - kun få hundrede meter fra, hvor jeg blev anholdt. Jeg har også forsøgt at sælge dem. Men de er hverken af guld eller sølv. Måske bare noget gult. Ingen ville i hvert fald købe smykkerne, sagde den 41-årige, som er en gammel kending af politiet.

Det er endnu ikke lykkedes politiet at fastslå, hvor smykkerne stammer fra.

Den 41-årige blev også sigtet for en indbrud i en villa på Theklavej i Københavns nordvestkvarter i begyndelsen af januar i år, hvorfra der var blevet stjålet elektrisk værktøj til en værdi af ca. 10.000 kroner.

Den 41-årige nægtede sig skyldig, men erkendte, at han havde sovet ved en kældernedgang til villaen, men ikke været inde i den. Politiet havde imidlertid fundet både et cigaretskod og en colaflaske i villaen, hvorpå der var fundet dna-spor, som med 1 million ganges sandsynlighed stammer fra den sigtede.

- Jeg drikker ikke Coca Cola, jeg drikker øl, sagde den sigtede.

Ligeledes blev den 41-årige sigtet for et indbrud i en restaurant på Jagtvej 113 i København i februar i år, hvorfra der bla. er stjålet 8-10 flasker spiritus, flere Iphones samt en læderjakke. Også her blev der fundet dna på en knækket ske med frisk blod, som med een til een million ganges sandsynlighed stammer fra den 41-årige.

- Blod på en ske. Det vil jeg ikke være med til, sagde den sigtede. Men hvis I mener, det er mig, så siger I bare, at det er mig. Jeg kan ikke huske det. Og jeg har det ad helvede til nu, og har heller ikke fået min medicin.

Anklageren gav den sigtede et glas vand og læste derefter op af den 41-åriges synderegister. Alene tilbage til 2010 har han fået seks domme - hovedsagelig for tyveri.

Den 41-årige fortalte, at han er hjemløs og lever af at samle flasker, fordi hans bistandshjælp er blevet taget fra ham.

 

1 af 2 (Foto: Politiet)
2 af 2 (Foto: Politiet)
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere