Hjemmerøver dømt: Ægtepar blev bundet og slået

Russisk hjemmerøver har fået fem års fængsel, mens to andre er på fri fod

Jette og Torben  Nordkamp blev udsat for et groft hjemmerøveri. Nu er den ene røver dømt. Foto: Per Rasmussen
Jette og Torben Nordkamp blev udsat for et groft hjemmerøveri. Nu er den ene røver dømt. Foto: Per Rasmussen

Jette Nordkamp forberedte sig på det allerværste, da tre aggressive maskerede hjemmerøvere brød ind i hendes og manden Torbens hjem i Vetterslev ved Ringsted den 18. december sidste år.

Se tv-billeder fra gerningstedet over artiklen og mere video på localeyes.dk

- Vi blev overmandet, og jeg blev smidt på gulvet, mens de andre to tog Torben og bandt ham. Jeg tænkte bare, at nu skulle jeg opleve det værste i mit liv. Og så gik jeg i sort. Jeg ville ikke opleve det, jeg så, fortæller 66-årige Jette Nordkamp til Ekstra Bladet.

Hjemmerøverne tog også hendes briller, så hun kun sløret kunne se, hvad der foregik. Så hun kunne fornemme noget blankt og havde fornemmelsen af, at de havde en kniv eller en pistol. Men det har formentlig været et dækjern.

Onsdag blev den ene af de tre hjemmerøvere, en 26-årig russisk mand, idømt fem års fængsel ved retten i Roskilde, mens politiet ikke har noget spor af de to andre.

Se også: Russer dømt: Hjemmerøvere efterlod ægtepar hjælpeløse

Under hjemmerøveriet, der varede over en time, blev ægteparret kostet rundt i huset, og til sidst blev 69-årige Torben Nordkamp svinebundet med gaffatape til en stol i badeværelset, mens Jette blev bundet til en stol i køkkenet, hvorefter de maskerede røvere flygtede med 600 kroner, parrets to dankort og kørte væk i ægteparrets Suzuki.

En ynkelig mand

Parret kom kun fri, fordi Torben Nordkamp i ren ’Anders And’-stil, som han selv kalder det, fik hoppet på stolen ind til Jette, hvorefter han hoppede op med stor kraft og smadrede det ene ben ned i jorden, så det knækkede, og han derefter kunne snige sig hen og få fat i en saks. Derefter tilkaldte de politiet.

Se også: Groft hjemmerøveri: Politiet har fundet stjålet bil

- Kom i slemt til skade?

- Vi så ikke så pæne ud. Jeg fik et blåt øje, hele den ene side af hovedet var rødt, og jeg havde hudafskrabninger og mærker på arme og ben efter strips, fortæller Torben Nordkamp, der, ligesom Jette, afgav forklaring i retten. Men selvom det ribbede op i nogle ubehagelige minder, så var det også en speciel oplevelse at sidde i retten.

Foto: Per Rasmussen
Foto: Per Rasmussen

- Det er en ynkelig mand at sidde og se på. Og man kendte jo udfaldet, fordi hans dna blev sporet fra min bil, siger Torben Nordkamp.

- Er I tilfredse med dommen?

- Nej, det optimale havde jo været, at han også var blevet vist ud, siger Jette Nordkamp.

Torben Nordkamp supplerer:

- I første omgang syntes jeg, at det var ikke okay, men når man ser andre domme på sager, der er grovere, hvor de ikke er blevet vist ud, så er det nok det rigtige. Jeg skal ikke være hævngerrig eller noget som helst, siger Torben Nordkamp.

Og parret er fast besluttet på, at hjemmerøveriet ikke skal ødelægge deres tilværelse, selvom Jette Nordkamp stadig er påvirket af hjemmerøveriet i dag.

- I visse situationer kigger jeg mig en ekstra gang over skulderen, og jeg vil ikke være alene hjemme – i hvert fald ikke om aftenen. Så kører jeg hen til mine børn, siger Jette Nordkamp, der også har været ked af, at børnebørnene ikke turde sove hos dem i den første tid efter hjemmerøveriet.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere