Hjemmerøvere jagtede ofre på datingsider

Samme fremgangsmåde: Slog til to gange med timers mellemrum

Hjemmerøverierne skete i henholdsvis Brønshøj og på Nørrebro i København. Foto: Google Maps
Hjemmerøverierne skete i henholdsvis Brønshøj og på Nørrebro i København. Foto: Google Maps

To gange slog det samme hold hjemmerøvere til mod forskellige ofre i København.

Der var dog ikke tale om helt tilfældige ofre, som gerningsmændene havde udset sig efter en eller anden form for tilfældighedsprincip.

– Vi mener, at der sandsynligvis er tale om de samme gerningsmænd. Og efter den foreløbige efterforskning, så ser det ud til, at der på nettet har været kontakt mellem gerningsmændene og deres ofre, siger Ove B. Larsen, efterforskningsleder, Københavns Politi, til Ekstra Bladet.

Her er der tale om kontaktsites på nettet, hvor hjemmerøverne har udlagt profiler, som de har brugt som lokkemad, hvor de kunne komme i kontakt med eventuelle ofre.

– Foreløbigt har vi ingen spor efter gerningsmændene, men i vores arbejde indgår også elektronisk efterforskning, for at finde de spor, som gerningsmændene eventuelt har efterladt sig der, siger efterforskningslederen.

Hjemmerøveri i Brønshøj
Det første hjemmerøveri fandt sted et parcelhuskvarter på Veksøvej i Brønshøj. Her trængte tre mænd lørdag aften ind, hvor de truede den mandlige beboer til at udlevere penge, hævekort og mobiltelefon.

Offeret for røveriet, en mand i 60'erne, var alene hjemme, da en person ringede på. Da døren blev åbnet dukkede der yderligere to mænd op. De var begge maskerede og havde våben med sig.

Offeret blev truet med en pistol og en kniv. Efterfølgende blev han bundet til en stol, før hjemmerøverne stak af. Efterfølgende lykkedes det offeret at vriste sig fri og alarmerede derefter politiet. Fysisk har han ikke lidt overlast.

I følge politiet talte de slavisk og en smule dansk under røveriet. 

Hjemmerøveri på Nørrebro
Halvanden time efter midnat blev der begået et tilsvarende røveri mod en lejlighed på hjørnet af Ægirsgade og Mimersgade på Nørrebro. Også her havde der været en forudgående kontakt på nettet mellem gerningsmænd og en af de to personer i lejligheden.

Her trængte to mænd i lejligheden, hvor de to personer bliver truet til at udlevere hævekort med tilhørende pinkoder. Også her bliver ofrene frarøvet deres telefoner, så røverne fik tid til at slippe væk.

Både på grund af fremgangsmåden og signalementet på gerningsmændene er politiet overbevist om, at de to røverier er begået af de samme personer.

Den yngste af de tre menes at være mellem 20 og 22 år. Han er hørt tale en smule dansk, men også et østeuropæisk sprog, sandsynligvis rumænsk eller bulgarsk. Han bar en sort jakke, cowboybukser og beskrives som velsoigneret.

Mistænkt nummer to er lidt ældre, kraftigere bygget og med sort tilbagestrøget hår. Han havde en grøn vindjakke på. Den tredje er også hørt tale et slavisk sprog, men stammer muligvis fra Indien eller Sri Lanka. Han er tyndere end de to andre og omkring 175 centimeter høj.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere