Hjemmerøvere lokkede offer i sex-fælde med falsk profil af 14-årig

Troede han fik besøg af 14-årig pige, men det var hjemmerøvere. Offer afpresset 95.000 kr.

Den 23-årige blev lagt i håndjern og holdt indespærret i sin lejlighed i 10 timer, mens hjemmerøverne ventede på, at hans bank åbnede. (Foto: Thomas Borberg)
Den 23-årige blev lagt i håndjern og holdt indespærret i sin lejlighed i 10 timer, mens hjemmerøverne ventede på, at hans bank åbnede. (Foto: Thomas Borberg)

Ved du noget? Tip os på sms 1224 (koster alm. takst) eller på mail 1224@eb.dk

To mænd på 21 og 22 år fra Aarhus sigtes for et avanceret hjemmerøveri mod en 23-årig københavnsk mand, som de lokkede i en sex-fælde på et chat-side på internettet.

Mændene mistænkes for lignende røverier mod andre ofre, som ikke har anmeldt forbrydelserne til politiet endnu.

Ifølge sigtelsen oprettede mændene en falsk profil med en 14-årig pige og chattede med offeret, som til sidst fik lokket den 14-årige pige hjem til sin lejlighed i København.

Men da det ringede på døren stod de to mænd udenfor i stedet for teenage-pigen, og de overfaldt den 23-årige og lagde ham i håndjern. Mændene var ifølge politiet taget fra Aarhus til København for at begå røveriet.

De forlangte, at han hævede kontanter til dem, men det mislykkedes i løbet af natten, så han blev holdt fanget indtil banken åbnede næste morgen den 4. november, hvor den 23-årige hævede 95.000 kr., som han gav afpresserne.

Formentlig flere ofre
Han anmeldte hjemmerøveriet til politiet, der siden har efterforsket sagen, blandt andet med IT-undersøgelser af chatten.

I morges anholdt politiet de to mænd i Aarhus, og de blev fremstillet i eftermiddag i Københavns dommervagt, hvor de blev varetægtsfængslet i fire uger.

- Det er en ny metode, der er benyttet ved hjemmerøveriet. Vi har en formodning om, at de også har brugt den falske profil med den 14-årige pige til at finde andre ofre, som blot ikke har anmeldt det til politiet, siger René Frederiksen, røveri-sektionen hos afdelingen for personfarlig kriminalitet.

Politiet vil derfor gerne have henvendelser fra eventuelle andre ofre, der har været udsat for tilsvarende røverier eller afpresninger.

Frihedsberøvelsen af den 23-årige varede i 10 timer, og undervejs blev han også udsat for vold, hvor han blev slået med et træsværd.