Hjemmerøvere stjal 14 skydevåben

To hjemmerøvere tømte et våbenskab i Vordingborg i morges

To mænd begik hjemmerøveri her på Svalevej i Vordingborg. Foto: Per Rasmussen
To mænd begik hjemmerøveri her på Svalevej i Vordingborg. Foto: Per Rasmussen

14 skydevåben er ude i det kriminelle miljø efter et hjemmerøveri i Vordingborg i morges.

To maskerede røvere truede med pistol en 41-årig til at åbne sit våbenskab, der indeholdt fire pistoler, to haglgeværer og otte rifler, oplyser Sydsjællands- og Lolland-Falsters politi.

Ved 6.10-tiden kom hjemmerøverne hen til hoveddøren til et rækkehus på Svalevej, hvor de truede den 41-årige med pistol, da han åbnede døren. Han blev derefter truet til at åbne sit våbenskab.

Politiet beder om henvendelser fra personer, der har været i området ved Svalevej i tiden op til cirka 6.30 i morges.

Der er kun sparsomme signalementer af hjemmerøverne:

Den ene er 25-30 år, cirka 180 cm. høj og har lyst kort hår og var iført en lys joggingbluse, grå joggingbukser og blå sko.

Den anden beskrives som 25-30 år, cirka 180, almindelig af bygning og iført sort baseballkasket. Hans underansigt var dækket af et mørkt tørklæde og han bar mørke joggingbukser og hvide sko. Det var ham, som havde pistolen.

Havde våbentilladelse
Den 41-årige havde våben-tilladelse til alle 14 våben. Han har relationer til en skytteforening.

Våbnene var opbevaret forsvarligt og efter forskrifterne, siger vicepolitiinspektør Søren Ravn-Nielsen. Politiet kan endnu ikke oplyse nærmere om de enkelte våben, men de otte rifler er hovedsagelig jagtrifler. Der blev tilsyneladende ikke røvet ammunition under hjemmerøveriet.

- Umiddelbart forsvandt røverne til fods, men der kan godt have været et køretøj i nærheden. De 14 våben vejer og fylder en del og blev båret væk i flere tasker, siger Søren Ravn-Nielsen.

Politiet arbejder ud fra en teori om, at hjemmerøverne har haft kendskab til våbensamlingen hos den 41-årige. Der blev ikke stjålet andet end våben.

Den 41-årige, der i sagens natur er meget våbenkyndig, vurderer, ifølge politiet, at pistolen, som han blev truet med, var ægte.

Under røveriet faldt den 41-årige på et tidspunkt og pådrog sig småskrammer, men ellers kom han ikke noget til.

Ekstra Bladet har talt med den 41-årige, men han ønsker ikke at udtale sig om hjemmerøveriet. Af hans Facebook-profil fremgår det, at han er jæger og blandt andet går på vildtsvinejagt.

For cirka halvanden måned siden var der indbrud i huset, hvor tyvene tilsyneladende også gik efter indholdet i våbenskabet, men dengang slap de efter det oplyste kun væk med et kikkertsigte.

Terror-våben var fra hjemmerøveri
Det er ikke første gang, at der er stjålet våben under hjemmerøverier. Det M95 automatvåben, som terroristen Omar El-Hussein brugte under angrebet på 'Krudttønden' den 14. februar stammede fra et hjemmerøveri mod en hjemmeværnsmand i Ringsted i januar 2013.

Han blev brutalt overfaldet i en kælder af tre røvere. M95 geværet lå i et våbenskab.

De tre banderelaterede hjemmerøvere blev anholdt og dømt, men våbnet blev ikke fundet før Omar El-Hussein smed det fra sig ved Mjølnerparken på Nørrebro efter terrorangrebet.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere