Høflig mand fængslet for hash i Pusher Street: - Mange tak

Anholdt med joints og hash-stinkende pengesedler - gav hånd til dommer og anklager

Der blev kvitteret med et høfligt 'mange tak', da en 52-årig mand ved et grundlovsforhør i Københavns Dommervagt i går blev varetægtsfængslet.

Manden nægtede sig skyldig i sigtelsen. Manden blev anholdt onsdag 22. august omkring kl. 11.40. Det skete i nærheden af Christianias Pusher Street, hvor han blev mistænkt for at være del af den organiserede handel med hash i den verdensberømte hashgade.

Konkret lyder sigtelsen, at han ved anholdelsen blev fundet i besiddelse af 11.390 kr, som politiet mener stammer fra handel med hash.

Manden har flere længere domme bag sig, og seneste blev han i 2016 idømt en længere straf for handel med hash, hvor han var en af de mange på anklagebænken i den store sag kaldet 'Nordlys'. Den dom er anket til landsretten.

Den pågældende har ved flere lejligheder medvirket i tv-programmer og nyhedsudsendelser, ligesom han er en del af et rap-kollektiv.

Ved grundlovsforhøret dokumenterede anklageren, hvordan en politipatrulje var blevet opmærksomme på den 52-årige, der opholdt sig ved 'Bageriet' i hashgaden.

Hans jakkelomme bulede ud, ligesom han havde to fyldte bæltetasker på maven. Betjentene fandt, at den 52-årige virkede nervøs, og da betjentene konfronterede manden, viste bæltetaskerne at være stoppet med joints.

I alt havde manden 137 gram hash, 12,5 gram skunk og knap 100 joints på sig udover pengebeløbet.

I mandens baglomme fandt betjentene så det omtalte pengebeløb fordelt på mindre pengesedler, der lugtede fælt af hash.

Ved grundlovsforhøret blev den 52-årige fængslet i foreløbig 13 dage.

Og det var da dommeren oplyste om fængslingen, at den 52-årige kom med sin tak. Ved samme lejlighed tog han også lige en runde og gav hånd til både dommeren og anklageren inden, han blev ført væk og tilbage til sin ventecelle af den vagthavende politibetjent.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere