Hørte kæresten skrige i telefonen: 19-årig overfaldet på S-station

Blev slået ned bagfra midt om natten. Gerningsmanden frifundet for voldtægtsforsøg

Overvågningsbilledet fik den 22-årige til at melde sig selv. I dag blev han dømt for vold, men frifundet for voldtægtsforsøg. (politifoto)
Overvågningsbilledet fik den 22-årige til at melde sig selv. I dag blev han dømt for vold, men frifundet for voldtægtsforsøg. (politifoto)

En 19-årig kvinde gik og talte med sin kæreste i mobiltelefonen på Friheden S-station vest for København, da hun blev slået ned bagfra.

Hun skreg og skreg, og kæresten, der var på vej for at hente hende på stationen, frygtede det værste.

Pludseligt 'døde' telefonen, da overfaldsmanden rev mobilen fra kvinden, og kastede den ned ad skråningen på S-stationen.

- Jeg troede, jeg skulle dø eller voldtages. Jeg blev lagt ned på perronen og skreg hele tiden, forklarede den 19-årige om overfaldet, som skete søndag den 22. februar klokken 03.06.

Kun dømt for vold
I dag blev voldsmanden, 22, idømt tre måneders fængsel ved retten i Glostrup for grov vold. Han var tiltalt for voldtægtsforsøg, men blev frifundet, fordi video-overvågningen på stationen ikke viste klart, hvad der skete.

Se også: Efterlyst røver har meldt sig selv til politiet

- Videoen var noget sløret, men vi havde rejst tiltale for voldtægtsforsøg ud fra hans håndbevægelser, og at han havde bukserne 'halvt nede', men beviserne rakte kun til en dom for vold. Retten lagde dog til grund, at sagen var grov, fordi der var tale om en ung pige, der blev overfaldet helt umotiveret på en offentlig station midt om natten, siger anklager Bertil Håkansson, Københavns Vestegns politi.

Den 22-årige, der havde siddet varetægtsfængslet siden februar, modtog dommen og blev løsladt. I retten sagde han, at han intet huskede, men havde et 'sort hul' i sin hukommelse om overfaldet. Han tilstod dog, at han havde givet kvinden et eller to slag.

Var uvenner med kæresten
Han havde været til fest, men var blevet uvenner med sin kæreste og var gået fra festen. Han hang ud på Friheden Station i 10-15 minutter, før han fik øje på den 19-årige, der stod af den bageste vogn i S-toget som den sidste passager. Hun havde aftalt, at kæresten skulle hente hende og ringede til ham og fortalte, at nu gik hun på perronen.

Den 22-årige flygtede, da kvinden skreg og gjorde voldsom modstand. På overvågningsvideoen kan man se, at han vælter kvinden omkuld og sætter sig overskrævs på hende.

Se også: Kender du ham? Kvinde overfaldet af mand på station

Kvinden løb efter overfaldet ned ad trapperne på stationen, hvor hun blev mødt af sin kæreste og dennes kammerat, som fik slået alarm.

Politiet offentliggjorde to dage efter overfaldet et overvågningsfoto af gerningsmanden i medierne. Det fik den 22-årige til at melde sig selv samme dag, og han blev varetægtsfængslet sigtet for voldtægtsforsøg.

Den 19-årige blev indlagt til observation for hjernerystelse, og var meget chokeret efter overfaldet.

Se også: Politiet sigter røveriefterlyst for voldtægtsforsøg

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere