'Homecoming party'-skyderi: To dræbt og 14 sårede

Politiet leder lige nu efter gerningsmanden

Få historien kort her. Video/redigering: AP/Kristian Hansen

Opdateret: Første melding lød på mindst ti sårede. Det er opjusteret til mindst 14 sårede.

To personer er slået ihjel, og mindst 14 er sårede i et skyderi i Greenville, Texas, USA.

Det skete ved en kæmpestor, traditionel universitetsfest, et såkaldt 'homecoming party', lørdag aften lige omkring midnat amerikansk tid.

Politiet er i fuld gang med at lede efter gerningsmanden, der affyrede skydevåbenet. Men de har ikke meget at gå efter i skrivende stund. De har nemlig ikke nogen beskrivelse af personen.

Det skriver skriver AP.

Foto: Larry W. Smith/Ritzau Scanpix
Foto: Larry W. Smith/Ritzau Scanpix

Mindst 750 personer var til stede ved festen, lyder myndighedernes estimat.

Universitet bekræfter
Det amerikanske universitet Texas A&M University-Commerce bekræftede skyderiet tidligt søndag morgen amerikansk tid, men de understregede samtidigt, at skyderiet ikke skete på universitetets campus.

'Der var ikke noget skyderi i Commerce,' skriver de. Men der hersker stadig en del tvivl om, hvad der mere præcist er sket. Universitetet melder ikke klart ud, om hvorvidt der var studerende fra universitetet til stede ved skyderiet eller ej.

Det var ikke universitetet, der havde arrangeret festen, og festen fandt sted cirka 24 kilometer væk fra universitetets campus.

Da politiet rykkede frem til festen, var der allerede for sent. Der lå to dræbte inde i bygningen, og de 14 sårede blev indlagt med forskellige skader.

Foto: Larry W. Smith/Ritzau Scanpix
Foto: Larry W. Smith/Ritzau Scanpix

Ekstra Bladet følger sagen ...