Horsens-bande hærger: Skød modellervoks mod sagesløse

Kropumulige teenage-drenge i flok chikanerer sagesløse i den centrale Horsens

Arkivfoto: Alex Staroseltsev
Arkivfoto: Alex Staroseltsev

Ved du noget, så tip os på 1224@eb.dk/sms 1224 (alm. takst)

Det begår sjældent personfarlig kriminalitet, men en drengebande er ved at drive forretningsdrivende og andre til vanvid i det centrale Horsens.

I går sidst på eftermiddagen stod eksempelvis et 16-årigt medlem af gruppen og kylede med modellervoks mod kunder i indkøbscentret Bytorv.

- Vi sigtede ham for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen. Han stod på centrets første sal og skød modellervoksklumper efter personer, som befandt sig på stueetagen, hvilket var egnet til at forstyrre den offentlige orden, forklarer Jørn Bystrup, vagtchef ved Sydøstjyllands Politi.

Vane-chikane
Han slår fast, at episoden på ingen måde er enestående.

- Han er af de 15-18-årige rødder, som vi kæmper med inde på Bytorvet i Horsens. Vi har bøvlet med dem længe. Centervagterne har også enorme problemer med dem. De står bag utroligt mange af sådanne små-episoder. Eksempelvis var der også en hændelse, hvor de rettede en hardball-pistol med en centervagt og klikkede den af for at fremkalde frygt, siger Bystrup.

Søger negativ opmærksomhed
- Det eskalerer så snart politiet eller andre autoriteter prøver at stoppe dem. Det er utilpassede unge med en meget dårlig adfærd. De søger negativt opmærksomhed.

Hvordan kan man ellers karakterisere dem – hvad er deres baggrund?

- De hænger ud i flok, og vi forsøger i samarbejde med kommunen at få dem ind på et bedre spor. Kommunens gadearbejdere kender dem udmærket. Det er tale om etnisk danske unge. Der er lignende grupperinger andre stedet i politikredsen. I eksempelvis Skovparken i Kolding er det unge med en udenlandsk herkomst, der volder problemer, siger vagtchefen.

Den 16-årige fik en bøde på 1.500 kroner.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere