Hospital: Al-Baghdadi var ikke blandt ofrene

Irakisk hospital afviser, at Abu Bakr al-Baghdadi er blandt ofrene ved luftangreb søndag eftermiddag.

IS-leder Abu Bakr al-Baghdadi skulle eftersigende være blevet ramt af irakisk luftangreb (Foto: AP)
IS-leder Abu Bakr al-Baghdadi skulle eftersigende være blevet ramt af irakisk luftangreb (Foto: AP)

Irakisk luftvåben meddelte søndag eftermiddag, at de havde ramt den selvudnævnte IS-leder Abu Bakr al-Baghdadi i et luftangreb.

I meddelelsen hævder Iraks luftvåben, at de har gennemført en heltemodig operation rettet mod konvojen tilhørende den kriminelle terrorist Abu Bakr al-Baghdadi, som det lyder i erklæringen. 

Dog afviser kilder på det hospital, hvor de sårede er bragt til, at al-Baghdadi skulle være iblandt dem. Det oplyser Reuters netop nu.

Kilder ved hospitalet fortæller, at en række andre endnu unavngivne IS-ledere er blevet dræbt i forbindelse med angrebet, men dette gælder angiveligt ikke al-Baghdadi.

Rygter om død før

Lignende rygter om Abu Bakr al-Baghdadis død har før floreret. Sidste gang i april da det kom frem, at lederen var blevet ramt af et andet luftangreb, der skulle have kostet ham livet.

I midten af maj dukkede der dog nye livstegn op, da en lydoptagelse af en tilsyneladende spillevende IS-leder kom frem. Her opfordrede han samtlige muslimer i verden til at engagere sig i Islamisk Stats og tage del i kampene.

Magtfuld og stille mand

Abu Bakr al-Baghdadi, der er født i 1971, er selvudnævnt leder af IS, og hans tilhængere omtaler ham som kalif (statsoverhoved af Islamisk Stat).

Selvom IS er en stadig voksende organisation, der hærger store dele af Syrien og Irak, er deres leder en usædvanlig tavs en af slagsen. Han har altid gjort en dyd ud af at forblive under radaren, og være forsigtig med oplysninger omkring sin person og sine opholdssteder.

Al-Baghdadi dukkede op i 2014 i en moské i Mosul, som IS på daværende tidspunkt lige havde invaderet. Dette er stadig den dag i dag al-Baghdadis eneste offentlige optræden nogensinde og frem til talen i moskéen fandtes der kun to autentificerede billeder af ham.  

På Forbes Magazines liste over verdens mest magtfulde personer ligger Abu Bakr al-Baghdadi i øjeblikket på plads nummer 54.