Hovedmistænkt anholdt for voldtægt og drab i Indien

En 16-årig pige blev voldtaget og senere brændt ihjel levende i Indien. Nu har politiet anholdt en 15. person

En hovedmistænkt i en grov sag om gruppevoldtægt og drab på en teenagepige i Indien er blevet anholdt.

Det oplyser indisk politi søndag.

Dermed er i alt 15 anholdt i sagen.

- Den hovedmistænkte er blevet anholdt i et familiemedlems hus, hvor han gemte sig, siger politiinspektør Shambhu Thakur til nyhedsbureauet AFP.

- Vi er på sagen, og vi lover familien, at den skyldige ikke vil blive skånet.

Den 16-årige pige blev torsdag bortført af to mænd, som trængte ind i hendes families hus i landsbyen Chatra i det østlige Indien. Pigen var alene hjemme, mens hendes familie var til bryllup.

Mændene tvang hende ud i et skovområde og voldtog hende, har en lokal politimand oplyst.

Voldtægten fik hendes familie til at gå til det lokale landsbyråd, som beordrede to formodede gerningsmænd til at lave 100 mavebøjninger og betale en bøde på 50.000 rupi (knap 4700 kroner).

Straffen gjorde de to mænd så vrede, at de tæskede pigens forældre, inden de satte ild til pigen selv.

- De to anklagede bankede forældrene og skyndte sig hen til huset, hvor de med hjælp fra deres medsammensvorne satte ild til pigen, sagde Ashok Ram, der har ansvaret for sagen ved den lokale politistation lørdag.

Selv om Indiens regering har skærpet straffene for voldtægt, har landet på det seneste oplevet en række voldsomme sexforbrydelser.

For få uger siden blev en kun otteårig pige fra Jammu-Kashmir holdt fanget i dagevis, mens hun blev gruppevoldtaget og til sidst dræbt.

Alene i 2016 blev der anmeldt omkring 40.000 voldtægter i Indien. Det reelle antal menes at være markant højere, men mange sager bliver ikke meldt til politiet.