Hun bestilte take away: To dage efter var hun død

To mænd fra restauranten Royal Spice i England er tiltalt for uagtsomt manddrab, efter at de har solgt take away-mad til en 15-årig pige, der døde af nødde-alergi 

Den 15-årige Megan Lee, der døde alt for tidligt på grund af allergi, efter at hun havde spist take away-mad. (Foto: SWNS)
Den 15-årige Megan Lee, der døde alt for tidligt på grund af allergi, efter at hun havde spist take away-mad. (Foto: SWNS)

Den 15-årige Megan Lee fra den lille by Oswaldtwistle i Lancachire-området i England glædede sig et par dage før Nytårsaften sidste år til at spise et indisk måltid mad fra den lokale restaurant Royal Spice. Hun bestilte take away og spiste maden hjemme hos sin familie. Men der gik ikke ret lang tid, før Megan blev død syg. Og to dage etter blev hun indlagt på et hospital, hvor hun døde af af akut astma i forbindelse med nødde-allergi på selve Nytårsaftens dag.

Det skriver flere britiske medier heriblandt Daily Mail og The Guardian.

For to dage siden blev restaurantens ejer, 39-årige  Mohammed Abdul Kuddus og hans partner Harun Rashid tiltalt for uagtsomt manddrab i forbindelse med Megans pludselige død. De to blev også tiltalt for at have overtrådt reglerne omkring generel sundhed og sikkerhed i deres restaurant. Allerede et par dage efter Megans død blev restauranten lukket af myndighederne på grund af af manglende hygiejne samt fordi det vrimlede med mus i restaurantens lokaler samt køkken.

I restaurantens vinduer hang en officiel meddelelse fra myndighederne, der fastslog, at reglerne var brudt i forbindelse med madens standard og sikkerhed, og at forholdene i restauranten udgjorde en potentiel risiko for helbreddet, især med henblik på allergi.

I forbindelse med en obduktion af liget af Megan blev det i øvrigt fastslået, at hun døde i forbindelse med et alvorligt astma-anfald forårsaget af nødde-allergi.

Den kommende retssag omkring dødsfaldet skal foregå den 4. januar ved retten i Blackburn.

Vores hjerter er knust
Til pressen har Megans forældre Adam og Gemma tidligere udtalt følgende omkring deres datters død:

- Hun var en rollemodel. En inspiration. Vores prinsesse. Vores Megan. Vores hjerter er knust over det pludselig tab af vores skønne datter. Megan elskede skolen, og hun var vild med teater og musicals. Megan var den rareste mest elskelige datter og søster.

 

 

 

 

 

 


 

  

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Steffan Kærulf Frandsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen