Hustru slog alarm om brand: 75-årig mand død i sengen

En ældre mand er omkommet, efter at der udbrød brand i et hus i Svogerslev ved Roskilde

Da der pludselig kom røg ind i stuen fra soveværelset i et hus i Svogerslev ved Roskilde tirsdag aften, slog en ældre kvinde alarm til brandvæsnet.

I soveværelset lå hendes 75-årige mand, men hans liv stod ikke til at redde. Det oplyser Midt- og Vestsjællands Politi.

- Vi får en anmeldelse klokken 21.43 fra den ene beboer i huset. Det er en ældre dame, der ringer til brandvæsnet og siger, at der er ild i hendes og mandens hus, siger vagtchef Michael Winsløw.

Manden var gået i seng tidligere end kvinden, der er 71 år gammel.

- Hun sidder inde i stuen, og pludselig er der røg fra soveværelset, hvor manden sover. Hun går ind og tjekker, og der er flammer om sengen. Hun forsøger at slukke ilden med en dyne, men der opstår så meget røg, at hun er nødt til at løbe ud af huset, siger Michael Winsløw.

- Da brandvæsnet ankommer, kan røgdykkere konstatere, at manden er død. Om han er død af røgforgiftning eller ilden, ved vi ikke endnu. Vi arbejder fortsat på stedet, siger Michael Winsløw.

Politiet har talt med kvinden, og blandt andet ud fra hendes forklaring arbejder man med en teori om, at en cigaret muligvis har antændt branden.

- Mistanken er, at han har røget i sengen. Det er nok en glød, der har ligget og ulmet, hvorefter der er opstået flammer, siger vagtchefen.

Kvinden er blevet bragt på hospitalet. Hun har det efter omstændighederne godt, men hun har også indåndet en del røg og er derfor til observation.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere