Hver fjerde blev blitzet: Hovedrystende

834 af 3350 bilister blitzet på fire en halv time. - Hovedrystende, lyder det fra politiet

Her kan du komme indenfor i en af politiets fotobiler (video: Maria Haargaard)

Der har igen været gang i blitzeriet på Farøbroerne lørdag formiddag, hvor i alt 834 af 3350 bilister blev taget i at køre for stærkt på fire en halv time.

- Det er mange - alt for mange. Og bekymrende, for det er jo ikke første gang, vi er der. Vi er der nærmest hver uge - i hvert fald hver 14. dag, fortæller leder af færdselspolitiet ved Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi Erik Mather til Ekstra Bladet.

Se også: Fartkontrol: Over 4000 fanget i at køre for stærkt

Farøbroen er en motorvej, men hastighedsbegrænsningen er på 90 km/t.

- Der er ingen nødspor på broen, derfor er grænsen sat til 90 km/t. Hvis der sker en ulykke eller en punktering, kan man ikke komme  væk og holder midt på motorvejen. Og vi er der jo, fordi vi har haft nogle rigtig, rigtig grimme ulykker der.

- Den hurtigste kørte 163 km/t. Det er jo hovedrystende, lyder det fra Erik Mather.

Se også: Blitzede bilister hiver politiet i retten: Der var ingen skilte

- Kontrollen får åbenbart ikke bilisterne til at sætte farten ned. Hvad kan der ellers gøres ved det?

- Hvis bare jeg havde løsningen, blev den iværksat på mandag, men vi kan jo ikke bare begynde at sætte vejbump op på motorvejen, når folk kommer med fart på op til 130 km/t.

- Men jeg kan med garanti love, at det ikke er sidste gang, vi er der. Hvis bilisterne ikke forstår det, må vi komme igen. Vi mener det alvorligt, siger Erik Mather.

I alt fik 184 bilister et klip i kørekortet. Tre fik betinget frakendt kørekortet.

Ved Farø-broen brugte politiet det mobile måleudstyr på stativ. (Foto: Per Rasmussen) 112 - 3. aug. 2015 - kl. 14:17 174 klip i ny fartkontrol: Kører ræs i tunnel-røret