Hvis realitydeltager får fængselsstraf: Forsvarer vil gå efter særlig afsoning

Realitydeltagerens forsvarer vil gå efter, at Nadia Shila kan afsone i USA, hvis hun dømmes skyldig

Nadia Shila Petersen er tiltalt for en lang stribe bedragerier. Foto: Jacob Heinel Jensen
Nadia Shila Petersen er tiltalt for en lang stribe bedragerier. Foto: Jacob Heinel Jensen

Hvis Nadia Shila Thye-Petersen, der er kendt fra ’De unge mødre’ og DR3-programmet ’Hjemløs på Instagram’, får en ubetinget dom, når hun stilles for Retten i Næstved på onsdag, tiltalt for en række svindelnumre, vil hendes forsvarer, Hans Mogensen, gå efter, at hun kan afsone i USA.

Det fortæller han til Ekstra Bladet. 

- Ved en straf på maksimalt 6 måneders ubetinget fængsel, vil der være mulighed for at ansøge om tilladelse til at afsone ved hjælp af fodlænke, men det forudsætter formentlig, at hun har bopæl i Danmark på afsoningstidspunktet. Jeg agter i tilfælde af en ubetinget dom at forhøre Kriminalforsorgen, om der er mulighed for at etablere en fodlænkeafsoning i USA, hvor Nadia Shila nu bor, skriver forsvareren i en mail og tilføjer:

- Fodlænkeafsoning bliver imidlertid kun aktuel, hvis Nadia Shila idømmes en ubetinget dom, og jeg vil – i det omfang hun kendes skyldig - som hendes advokat argumentere for en betinget dom.

Nadia Shila Petersen er tiltalt for en lang stribe bedragerier. Foto: Jacob Heinel Jensen Krimi Dansk realitystjerne tiltalt: Her er alle anklagerne

Nadia Shila Thye-Petersen er tiltalt for adskillige tilfælde af bedrageri, databedrageri og åger ved blandt andet at have solgt mobiltelefoner på dba.dk uden at have til hensigt at sende telefonerne, uberrettiget at have ansøgt om lån og oprettet telefonabonnement med den mandlige bekendte, FJs, NEMID, sammen med sin mor via boligportalen.dk uberettiget at have udlejet en lejlighed i Korsør og modtaget depositum, selvom de ikke havde betalt husleje og var blevet opsagt af lejemålet, åger ved at have udnyttet sin mandlige bekendts betydelige vanskeligheder, manglende indsigt eller letsind til at opnå en ydelse, der står i væsentlig misforhold til modydelsen til en samlet værdi af 178.659,09 kroner, ifølge anklageskriftet.

Forsvarer Hans Mogensen fortæller, at Nadia Shila ikke selv ønsker at udtale sig til pressen, men at hun er okay med, at forsvareren gør det.  

Anklageren i sagen, Mariam Khalil, har tidligere sagt, at hun ikke forventer, at den tiltalte møder op i retten, men nu er anklageskriftet lovligt forkyndt til hende, efter hun selv mødte op hos en dansk myndighed i USA.

Det har heller ikke været nemt for forsvareren at komme i kontakt med sin klient.

 På trods af den tid, der er gået, er det endnu ikke lykkedes at få mulighed for at gennemgå de enkelte anklagepunker nøje med Nadia Shila. Dels er der nogle tekniske udfordringer ved at opnå telefonisk kontakt eller kontakt via Skype, og dels er der nogle udfordringer ved, at der er ti timers tidsforskel mellem Danmark og US Western time, men jeg satser stærkt på, at jeg får talt det igennem med Nadia Shila i løbet af mandagen, skriver han.

Ifølge forsvarer Hans Mogensen er sagen blevet fremmet efter en særlig bestemmelse i retsplejeloven, § 855, stk. 3, nr. 4, som kan bruges, hvis der ikke bliver tale om en straf på mere end 6 måneders ubetinget fængsel.

- Der kan således maksimalt idømmes en straf på 6 måneders fængsel, og en straf forudsætter naturligvis, at Nadia Shila af retten kendes skyldig i (nogle af) anklagerne. Der er nogle af anklagerne, som Nadia Shila ikke kan erkende sig skyldig i, hvor det kan være mere åbent i forhold til andre anklager, skriver forsvareren.