Hyldede terroristen Omar som en helt: Her er dommen

17-årig pige slipper for betinget udvisning, efter hun billigede terror-angrebene i København på Facebook

Omar El-Hussein er ingen helt, sagde en 17-årig pige i retten. Hun fortrød sin hyldest til ham på Facebook. Privatfoto.
Omar El-Hussein er ingen helt, sagde en 17-årig pige i retten. Hun fortrød sin hyldest til ham på Facebook. Privatfoto.

Det koster en 17-årig pige fire måneders fængsel, at hun hyldede terroristen Omar El-Hussein som en helt efter terror-angrebene på Krudttønden og Synagogen i København den 14. og 15. februar 2015.

Dommen er netop faldet i Københavns Byret. Dommen er dog gjort betinget med en prøvetid på et år - så hvis den 17-årige holder sin sti ren, skal dommen ikke afsones.

Hun skal også udføre 100 timers samfundstjeneste i løbet af otte måneder, men hun frifindes for påstanden om, at hun skulle udvises betinget.

Straffen er i overensstemmelse med, hvad specialanklager Jakob Buch-Jepsen bad om.

Dommen faldt en uge efter, at pigen, der er afghansk statsborger, men som har boet i Danmark med sin familie siden 2004, forklarede sig i retten.

Hun fortalte, at hun fortrød - og at reaktionerne på hendes opslag på Facebook chokerede hende.

Pigen var lige fyldt 16 år, da hun skrev opslaget på Facebook.

Se også: Pige om sin hyldest til terroristen Omar: - Jeg har dummet mig

- Jeg har dummet mig. Jeg fortryder rigtigt meget, hvad jeg har skrevet. Jeg er ked af det, også fordi jeg har gjort mine forældre kede af det. Jeg er et fredeligt menneske, der aldrig har gjort noget kriminelt, sagde hun i retten.

En 16-årig pige kaldte terroristen Omar El-Hussein for en helt dagen efter terror-angrebene i København, lyder tiltalen. Politifoto. 112 - 14. nov. 2016 - kl. 15:08 16-årig pige om terror: Omar er en helt

Ifølge tiltalen skrev hun dette på Facebook om mandagen den 16. februar kl. 20.15 som Omar El-Hussein havde angrebet Krudttønden om lørdagen den 14. februar og Synagogen lige efter midnat søndag den 15. februar:

- Inshallah, Må allah give ham jannah ferdaws inshallah (paradis, red.), det er så trist at han skulle dø på den måde (trist smiley-ikon) men han gjorde noget som ingen andre turde at gøre. Han gjorde det for profet Muhammads (swa) skyld. Han er sandelig en helt.

Hun var tiltalt efter straffelovens § 136 stykke 2, der giver bøde eller fængsel op til to år til 'den, som offentligt udtrykkeligt billiger en af de i denne lovs 12. eller 13. kapitel omhandlede forbrydelser'. Det er blandt andet terrorisme.

Specialanklager Jakob Buch-Jepsen forsøgte i retsmødet i sidste uge at bore i, hvorfor pigen skrev som hun gjorde, men det kunne hun ikke rigtigt give nogen forklaring på.

Jakob Buch-Jepsen: - Anså du Omar El-Hussein som en helt?

Den 17-årige: - Selvfølgelig nej, jeg er imod det.

Anklageren: - Du skriver, at martyren kommer i paradis.

Den 17-årige: - Jeg ved ikke, hvad jeg tænkte på, da jeg skrev det. Det ville jeg aldrig sige til en terrorist. Han fortjener det ikke, sagde den 17-årige.

Hun blev 'vildt chokeret', da hendes opslag på Facebook begyndte at dukke op i medierne som eksempel på, at der var muslimer som hyldede terroren i København.

Hun skrev opslaget i en lukket gruppe på Facebook 'Vejen til Islam', men der var cirka 20.000 medlemmer af gruppen, så opslaget spredte sig hurtigt andre steder på nettet og nåede dermed også medierne.

1 af 2 Martyren kommer i paradis, skrev pigen om terroristen, der blev skudt af politiets aktionsstyrke. Foto: Kenneth Meyer.
2 af 2 Omar El-Hussein er ingen helt, sagde en 17-årig pige i retten. Hun fortrød sin hyldest til ham på Facebook. Privatfoto.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen