I aktion mod folk på el-løbehjul

For tredje weekend i træk var Københavns Politi i målrettet aktion for at undgå spritkørsel på el-løbehjul og andre løbehjuls-forseelser

Københavns Politi var natten til i dag igen i aktion mod folk på el-løbehjul i den indre by .

Det er tredje weekend i træk, at politiet har målrettede aktioner for at forhindre, at der køres spirituskørsel og for at undgå alvorlige ulykker med el-løbehjul.

Aktionen denne gang førte til, at 14 blev sigtet for spritkørsel. Desuden fik 15 turister påtaler, oplyser vagtchef Leif Hansen.

Da politiet indledte rækken af aktioner i begyndelsen af juli, blev 28 personer taget af politiet.

Var overrasket

Vicepolitiinspektør og leder af færdselsafdelingen ved Københavns Politi Henning Pedersen sagde da til Ritzau, at han var overrasket over omfanget af berusede eller på anden måde påvirkede borgere på elektriske løbehjul. Den højeste promille blev målt til over 2,0.

Et el-løbehjul drives fremad af en elektrisk motor frem for spark med foden. Det gør løbehjulet til et motorkøretøj, og så gælder færdselslovens bestemmelser om spiritus- og narkokørsel.

Det er ikke tilladt at køre på el-løbehjul med en promille over 0,5. Hvis man alligevel gør det, og bliver pågrebet af politiet, udløser det en bøde på 2000 kroner, første gang det sker.

Kun en på løbehjul

Der findes en række regler forbundet med at køre på el-løbehjul. Man skal køre på cykelstien, man skal være over 15 år, og man må kun køre én person på løbehjulet ad gangen.

– Vi har kørt massive kampagner både på tv, radio og de sociale medier, for at brugerne skulle blive bekendt med reglerne for kørsel med el-løbehjul, sagde Henning Pedersen. 

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere