I dag begynder retssagen: Tiltalt for at skyde mand i gadekryds

Tiltalt: Dræbte 21-årig i fjor - gemt sig i seks uger

Ozan Øzcan blev dræbt i april i fjor. (Foto: Privatfoto)
Ozan Øzcan blev dræbt i april i fjor. (Foto: Privatfoto)

I dag begynder retssagen om drabet på 21-årige Ozan Øzcan, der blev skudt i april i fjor i Mørkhøj ved København.

En 29-årig mand er tiltalt i sagen, der kører ved Retten i Glostrup.

I første omgang var to mænd efterlyst i sagen, men siden kom det frem, at den ene ikke var aktiv - i stedet havde han forsøgt at forhindre drabet.

Se også: Forhindrede to mord: Blev uskyldigt fængslet for drab

Den 29-årige, der i dag er på anklagebænken, blev anholdt seks uger efter drabet. Anholdelsen skete i Abel Cathrines Gade på Vesterbro, hvor svært bevæbnet politi deltog i anholdelsen.

Se også: Drabsmistænkt anholdt efter seks uger på flugt

Ozan Øzcans har tidligere haft tilknytning til bandegrupperingen Værebros Hårde Kerne, VHk, men skulle efter Ekstra Bladets oplysninger have været ude af bandemiljøet i godt et år. Politiet mener heller ikke, at drabet var banderelateret, men at de mistænkte havde en personlig konflikt med Ozan Øzcan.

Politiet mener ikke at lørdagens drab er banderelateret, selv om den 21-årige tidligere har været medlem af Værebros hårde kerne. Krimi 21-årigt skudoffer: Var ved at få styr på sit liv

Ozan Øzcan blev efter skyderiet kørt af to venner i bil til Herlev Hospital. Undervejs stoppede de op i krydset Mørkhøjvej og Juni Allé og forsøgte at ruske liv i den 21-årige på bagsædet. Da de kom frem til hospitalet blev han erklæret for død klokken 19.15.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere