I fængsel på livstid: Dræbte kæreste med skud og knivstik

Den kendte retssag om amerikanske Jodi Arias, der myrdede sin kæreste med skud og 27 knivstik, slutter med en fængselsstraf på livstid

Jodi Arias måtte tørre tårer væk, da hun i 2013 blev kendt skyldig for at have myrdet kæresten Travis Alexander. Foto: AP
Jodi Arias måtte tørre tårer væk, da hun i 2013 blev kendt skyldig for at have myrdet kæresten Travis Alexander. Foto: AP

Den 34-årige amerikanske kvinde, Jodi Arias, der i 2013 blev kendt skyldig for at have myrdet kæresten Travis Alexander, skal sidde i fængsel resten af sit liv, skriver Associated Press.

Det afgjorde dommeren Sherry Stephens, da der mandag blev sat et sidste punktum i en syv år lang retssag, som er blevet fulgt verden over.

I 2008 skød Jodi Arias sin kæreste med en pistol og stak ham 27 gange med en kniv, inden han fik halsen skåret over. Ifølge anklagerene skete overfaldet på grund af et ønske om at slutte forholdet.

Arias har erkendt, at hun begik det brutale drab på kæresten, men hun hævdede under retssagen i 2013, at det skete i selvforsvar.

Se også: Dræbte kæresten med skud og 27 knivstik

En mediesensation

I 2013 blev retssagen mod Jodi Arias sendt live på nettet og fulgt af seere over hele verden.

Sagen tiltrak sig opmærksomhed, da den var fyldt med silbrige detaljer om parrets turbulente og eksperimenterende sexliv, mens bevismaterialet, der blev vist i retten, blandt andet bestod af en hed sexvideo med parret i hovedrollerne.

Da Jodi Arias blev kendt skyldig i overlagt drab brød en større folkemængede på gaden foran retsbygningen ud i vild jubel.

Svær afgørelse

Mandagens afgørelse om fængsel på livstid var stort set en formalitet, efter et nævningeting i sidste måned ikke kunne nå til enighed om, hvorvidt Jodi Arias skulle idømmes en dødsstraf eller livstid i fængsel.

Dommeren Sherry Stephens udelukkede muligheden for dødsstraf og idømte Arias en fængselsstraf på livstid uden mulighed for tidligere løladelse.

Jodi Arias begynder at afsone sin straf i et kvindefængsel med maksimal sikkerhed. Hvis hun opfører sig pænt, kan hun med tiden blive flyttet til et fængsel med lavere sikkerhed.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere