I kritisk tilstand: Fik hjertestop i politiets varetægt

Den Uafhængige Politiklagemyndighed undersøger sag fra i nat, hvor en mand i Randers fik hjertestop under en politiforretning

En mand fra Randers ligger indlagt og er i følge politiet og Den Uafhængige Politiklagemyndighed i kritisk tilstand efter en politiforretning i nat.

Østjyllands Politi oplyser i deres døgnrapport, at de i nat kl. 1.56 blev bedt om at assistere en ambulance med at håndtere afhentning af en mand på en adresse i Randers.

- En patrulje var først på stedet, hvorefter manden fik hjertestop. Efterfølgende lykkedes det at genoplive manden, der nu er indlagt, og hans tilstand er kritisk, står der i døgnrapporten.

Politiet vil ikke oplyse yderligere, da sagen nu undersøges af  Den Uafhængige Politiklagemyndighed (DUP).

Familien til manden er underrettet.

DUP'en skriver på deres hjemmeside, at de i nat klokken 02:57 blev underrettet af Østjyllands Politi om en episode, hvor en mand under en politiforretning fik hjertestop.

- Politiklagemyndigheden har på baggrund af underretningen straks iværksat en nærmere undersøgelse af episoden, i medfør af retsplejelovens § 1020 a, stk. 2. Efter denne bestemmelse iværksætter Politiklagemyndigheden efterforskning, når en person er afgået ved døden eller er kommet alvorligt til skade som følge af politiets indgriben, eller mens den pågældende var i politiets varetægt.

Politiklagemyndigheden vil ikke på nuværende tidspunkt oplyse yderligere. Deres undersøgelse skal danne baggrund for en juridisk redegørelse til statsadvokaten.