Idømt livstid for rovmord i Canada: Kan snart blive fri mand i Danmark

32-årig dansker slog homoseksuel mand ihjel under et aftalt møde mellem de to i 2007. I Canada fik han livstid, men søgte om at blive flyttet i Danmark, hvor han torsdag har fået en mildere dom

Den 32-årige blev fragtet til Danmark for omkring fire uger siden og blev i første omgang varetægtsfængslet. Torsdag fik han så sin danske dom i Retten i Glostrup: 4,5 års fængsel, som egentlig er 14 år fratrukket de 9,5 år, han allerede har afsonet. Foto: Jens Dresling
Den 32-årige blev fragtet til Danmark for omkring fire uger siden og blev i første omgang varetægtsfængslet. Torsdag fik han så sin danske dom i Retten i Glostrup: 4,5 års fængsel, som egentlig er 14 år fratrukket de 9,5 år, han allerede har afsonet. Foto: Jens Dresling

RETTEN I GLOSTRUP (Ekstra Bladet): En dansk rovmorder, der i 2007 slog en 55-årig canadisk mand ihjel og blev idømt livstid, kan inden for få år være en fri mand i Danmark.

32-årige Kenneth Jensen, der flyttede til Canada med sin familie, da han var helt lille - og derfor ikke taler dansk - blev idømt fængsel på livstid i Canada i juli 2008 for drabet på den 55-årige George Ammon Kong, som han havde mødt gennem datingsiden plentyofish.com.

Men den straf har Retten i Glostrup torsdag konverteret til en dansk dom på 4,5 års fængsel. Dommerens vurdering lød egentlig på 14 års fængsel, men de 9,5 år, han allerede har afsonet fængsel i Canada, er blevet fratrukket.

Se også: Livstidsdømt morder sendt hjem: Vil hellere sidde i fængsel i Danmark

Med de regler, der findes for prøveløsladelse i Danmark - det kan ske efter to tredjedele af dommen er afsonet - kan Kenneth Jensen blive en fri mand om tre år.

Det stemmer overens med, at den 32-årige kunne søge om prøveløsladelse i Canada efter 12 år bag tremmer - men med det canadiske retssystem, hvor der skal afholdes en høring og foretages en retslig vurdering, er det langt fra sikkert, at han ville få lov at slippe ud allerede efter de 12 år.

Det er han sikker på i Danmark, hvis han vel og mærke opfører sig ordentligt i fængslet.

Dødningehoved i nakken
Den 32-årige mødte op i Retten i Glostrup iført sort trøje og jeans og sad stille og lyttede til sin tolk under hele retsmødet. Han ønskede ikke selv at komme med bemærkninger, da han blev givet den mulighed.

Hans hænder og hele hans hals er dækket af tatoveringer, og Ekstra Bladets udsendte blev retsmødet igennem nedstirret af et brændende kranium med hugtænder, som den 32-årige har fået tatoveret på sit skaldede baghoved.

Tatoveringerne har han efter alt at dømme fået under sin tid bag tremmer. En retstegning fra dengang, han blev dømt i Canada, viser i hvert fald ingen tegn på de mange sorte tatoveringer på hans hals og hoved.

Ønskede mellem 12-16 år
Under det én time lange retsmøde blev omstændighederne for drabet kort opridset, hvorefter forsvarer og anklager kom med deres bud på, hvad dommen skulle lyde på i Danmark.

14-16 år, lød påstanden fra anklager Rune Rydik, mens Jensens forsvarer Steffen Thorborg Sørensen ikke mente, der skulle gives mere end 12-14 år for det brutale rovmord.

Dommeren landede på det tal, forsvarer og anklager havde til fælles - nemlig 14 år, som så blev fratrukket den tid, han har siddet varetægtsfængslet og fængslet i Canada.

Drabet skete i George Ammon Kongs lejlighed i Port Coquitlam i British Columbia, Canada. Foto: Google Maps
Drabet skete i George Ammon Kongs lejlighed i Port Coquitlam i British Columbia, Canada. Foto: Google Maps

Ville plyndre og afpresse
Drabet, han er dømt for, skete 20. januar 2007, hvor Kenneth Jensen og George Ammon Kong havde aftalt at mødes i Kongs lejlighed i Port Coquitlam i British Columbia.

Under retssagen erkendte den 32-årige dansker, at han havde kontaktet Kong på datingsiden med henblik på at udplyndre og afpresse ham - som han i øvrigt tidligere havde gjort med andre homoseksuelle mænd, lød hans forklaring.

Men da han mødte op i lejligheden blev Kong hurtigt klar over, hvad danskerens egentlige motiv var og truede derfor med at ringe til politiet.

Kvalte offer med arm og ledning
Det endte i et slagsmål, hvorunder Kenneth Jensen greb sin 55-årige netdate bagfra med et kvælertag og holdt fast, til der kom blod ud af hans mund. Derefter slæbte han sit offer på nogle tæpper ud i badekarret og strangulerede ham med ledningen til hårtørreren, mens han fyldte badekarret med vand.

Da politiet fandt ham tre dage senere - efter han ikke var mødt op på arbejde - lå Kong død i sit fyldte badekar kun iført underbukser og sokker og havde ledningen fra en hårtørrer snøret om halsen.

Kenneth Jensen modtog dommen på stedet.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Jakob Hansen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen