Ikea-drab: Gerningsmænd kom fra samme asylcenter

De to gerningsmænd, som svensk politi mistænker for at stå bag knivdrama i Ikea, boede på samme asylcenter

Her fortæller butikschefen for Ikea om den voldsomme hændelse. (Video: AP)

Svensk politi har mandag eftermiddag ransaget to rum på et asylcenter ikke langt fra den Ikea i Västerås, hvor to mennesker i går blev stukket ihjel.

Det fortæller politikilder til den svenske avis Aftonbladet. To mænd på 23 og 35 år er anholdt i sagen, og ifølge et dokument fra byretten i Västerås skulle de bo på samme asylcenter, hvor de har lært hinanden at kende.

Mor og søn mistede livet i Ikea-tragedie, skriver, svensk medie (Foto: Expressen) 112 - 10. aug. 2015 - kl. 23:13 Svensk medie: Mor og søn dræbt i Ikea-tragedie

- De gennemsøgte to rum i centeret og var her i en time i går, fortæller beboere på asylcenteret til Aftonbladet.

Ifølge en værelseskammerat til en af de mistænkte var asylsøgeren ikke på sit værelse hele mandagen.

- Han sagde, at han skulle til møde i Västerås, fortæller værelseskammerarten.

Den 23-årige blev tidligere i dag fremstillet i grundlovsforhør, hvor han nægtede sig skyldig. Hans 35-årige kammerat, som ifølge svensk politi skulle have deltaget i kniv-dramaet, blev fundet hårdt såret og er derfor stadig ikke blevet afhørt i sagen.

Mor og søn mistede livet i Ikea-tragedie, skriver, svensk medie (Foto: Expressen) 112 - 11. aug. 2015 - kl. 09:59 Anholdt nægter IKEA-drab

Den 23-årige blev pågrebet umiddelbart efter overfaldet ved et busstoppested ikke langt fra Ikea i Västerås.

En 55-årig mor og hendes 28-årige søn mistede livet, da de to anholdte ifølge politiet gik amok i varehuset med knive fra køkkenafdelingen.

De to var på ferie sammen, fordi de boede i hver sin del af Sverige, men begge havde tilknytning til Västerås, hvor de var taget til IKEA for at shoppe.

Ved køkkenafdelingen blev de overfaldet, og da politiet og redningsfolkene kom, var de så ilde tilredt, at deres liv ikke stod til at redde.

Her fortæller efterforskningsleder Per Ågren om hændelsen. (Video: AP)