Ild i lejrskole: 100 danskere evakueret

11 er blevet kørt til sygehuset, men ingen er kommet alvorligt til skade under voldsom brand i Norge

(Privatoptagelser)

Er du en af de danskere, der var på lejrskolen? Skriv en sms til Ekstra Bladet på 1224 (alm. sms-takst) eller send en mail til 1224@eb.dk

100 danskere er blevet evakueret under en studietur i Norge.

Det skete, efter at der mandag aften opstod brand i Høgeset-lejrskolen i Valdres, hvor studerende fra Paul Petersens Idrætsinstitut i København opholdt sig.

Branden brød ud i en hytte, hvor 67 af danskerne var.

Valdres ligger mellem Hemsedal og Lillehammer cirka 250 kilometer nordvest for Oslo.

Politiet fik meldingen om branden lige efter klokken 23.00. Billeder på norske mediers hjemmesider viser, at hytten var fuldstændig overtændt.

- Vi har fået oplyst, at der skulle være i alt 97 elever og tre lærere fra Paul Petersens Idrætsinstitut i København. Ingen er kommet noget alvorligt til, men 11 personer er blevet kørt til Lærdal Sykehus, fordi de muligvis har fået røgforgiftning, siger operationsleder Trond Skjøld fra Vestopplands politidistrikt til Ritzau.

De fleste af eleverne er i 20'erne, oplyser han. Nogle af dem, måtte ifølge det norske medie NRK hoppe ud af vinduer for at komme væk.

Kommer hjem tirsdag
Elever og lærere er blevet flyttet til en hytte i nærheden af lejrskolen, hvor de har fået tilbudt overnatning på Tyinkrysset Fjellstue og Hotell. Årsagen til branden er endnu ikke kendt, oplyser politiet.

- Jeg tror desværre ikke, de kommer til at sove meget i nat. De har jo mistet alt, de havde med sig, siger Hallgeir Opdal, der leder den fjeldstue, de nu er indlogeret på, Tyinkrysset Fjellstue og Hotell, til NRK.

Ifølge en pressemeddelelse fra Paul Petersens Idrætsinstitut ventes de 11 personer, der blev indlagt til observation for røgforgiftning, at blive udskrevet tirsdag.

Alle 100 personer vil blive kørt hjem til København i løbet af tirsdag aften og tilbydes krisehjælp, når de ankommer.

- Paul Petersens Idrætsinstitut tager hændelsen meget alvorligt, det danske udenrigsministerium er informeret, og de nødvendige foranstaltninger vil blive taget i forhold til alle involverede, skriver instituttet i meddelelsen.

Paul Petersens Idrætsinstitut opfordrer desuden til, at ingen af de 100 personer kontaktes af pressen, 'så hændelsen kan bearbejdes under rolige omstændigheder'.

Er du en af de danskere, der var på lejrskolen? Skriv en sms til Ekstra Bladet på 1224 (alm. sms-takst) eller send en mail til 1221@eb.dk

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere