Indblik i skoleskyders tanker: Smykkede sig med 'ondskabens' symboler

Flere og flere informationer kommer nu frem om den 17-årige Dimitrios Pagourtzis, der fredag skød og dræbte ti mennesker i et skoleskyderi i USA

Politiet var massivt til stede efter skyderiet. Video: AP

Dimitrios Pagourtzis havde ikke tidligere været anholdt, fik høje karakterer i skolen og havde succes på skolens football-hold.

Ud over det bliver han beskrevet som en stille type, der for det meste holdt sig for sig selv og altid gik i en sort lang frakke - også på varme sommerdage.

Men der var intet, der umiddelbart havde tydet på, at han fredag formiddag ville skyde og dræbe ti mennesker på sin High School.

En mørkere side
- De røde flag var enten ikke-eksisterende eller meget svage, siger den amerikanske guvernør Greg Abbott ifølge Washington Post.

Efter skoleskyderiet begynder detaljer dog at dukke op, som tegner et billede af en mørkere side.

Blandt andet postede han få uger før skoleskyderiet et billede af en t-shirt på sin Facebook-profil med teksten: Born to kill (Født til at dræbe, red.)

Foto: Privat
Foto: Privat
 

Ligesom han lagde et billede op af en sort lang frakke med forskellige symboler påsat.

Facebook-siden er nu lukket, men guvernøren har bekræftet, at det den tilhørte Dimitrios Pagourtzis og at hans ytringer der, var nogle af de få tegn, som der havde været på, at den 17-årige kunne have voldelige tendenser.

Her er, hvad symbolerne på frakken betyder generelt - og hvilken betydning, de angiveligt har for Dimitrios Pagourtzis.

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

Ifølge et vidne var den 17-årige iklædt den sorte frakke og sorte militærstøvler, da han fredag åbnede ild på Santa fe High School.

AP Photo/Gerald Herbert Meninger Jægersoldaten: Derfor vælger skoleskyderne AR-15-riflen