Indbrud afslører kæmpe våbenlager hos 79-årig

Østjyllands Politi fandt blankvåben, sværd og bajonetter efter indbrud hos 79-årig mand

Her en lille del af de beslaglagte våben hos den 79-årige mand. (Politifoto)
Her en lille del af de beslaglagte våben hos den 79-årige mand. (Politifoto)

Det plejer kun at være indbrudstyven, der ender med en sigtelse efter et indbrud, men efter et indbrud i Risskov i Aarhus i sidste uge har husets 79-årige ejer nu også fået en sigtelse på halsen.

Indbruddet afslørede nemlig hundredevis af våben hjemme hos den 79-årige mand, som nu er sigtet for flere overtrædelser af våbenloven og straffeloven.

- Det er en meget usædvanlig sag. Der er tale om et meget stort fund af våben, og vi er selvfølgelig glade for, at de våben nu bliver opbevaret sikkert hos os, så de ikke havner i de forkerte hænder, siger politikommissær Gert Bisgaard fra Østjyllands Politi.

Ekstra Bladet har i dag været i kontakt med den 79-årige mand, som ikke tidligere har været i konflikt med loven, men han var for rystet til at udtale sig om sagen.

Indbruddet skete natten til onsdag i sidste uge i en villa på Villadsensvej i Risskov.

Politiet kørte til stedet og fik anholdt en 17-årig mand, der var ved at stikke af.

Under anholdelsen var tyven i besiddelse af en tromlerevolver med tilhørende ammunition, som det formodes, han havde stjålet fra villaen, der stod tom, mens ejerne var på ferie.

Tromlerevolveren var dog langt fra det eneste våben, som tyven kunne have snuppet i huset.

Den efterfølgende gerningsstedsundersøgelse afslørede nemlig adskillige våben i huset.

Området blev spærret af, og resten af onsdag, torsdag og en del af fredagen var politiet ude for at ransage huset og tømme det for våben, der blev bragt med ind til politigården i Aarhus.

Blankvåben, sværd og bajonetter
I forbindelse med ransagningen blev der blandt andet fundet blankvåben, sværd, bajonetter, knive af forskellig slags samt to salutkanoner.

Størstedelen af våbnene var fuldt funktionsdygtige, og da der også blev fundet sort krudt på stedet, blev ammunitionsrydningstjeneste tilkaldt for at gennemgå huset, og der blev anmodet om assistance fra hjemmeværnet til bevogtning af huset om natten.

Fredag lykkedes det politiet at få kontakt til husets ejer, der var på ferie i udlandet.

Han blev gjort bekendt med politiets fund og blev bedt om at møde til afhøring på politigården i Aarhus, hvilket han gjorde fredag formiddag. Der er tale om en ældre herre på 79 år, som gennem mange år har samlet på våben.

Ud over sigtelser i våbenloven er manden desuden sigtet for overtrædelse af straffeloven, fordi han også har været i besiddelse af våben af særlig farlig karakter.

Den ældre herre erkender de faktiske forhold, og der venter nu politiet et større efterforskningsarbejde, for at få klarlagt hvor våbnene stammer fra.