Indbrud til millioner: Fandt designer-møbler i huse til salg på nettet

Ni anholdte mistænkes for indbrud til fem millioner kr. Tre er fra Satudarah rocker-klubben

Tre af de 10 anholdte er knyttet til den nye rockerklub Satudarah. (Foto: Tariq Mikkel Khan)
Tre af de 10 anholdte er knyttet til den nye rockerklub Satudarah. (Foto: Tariq Mikkel Khan)

En villa i Nordsjælland blev tømt for værdier for omkring en million kr., og en professionel indbrudsbande, som politiet anholdt i dag, menes at stå bag cirka 30 indbrud over hele Sjælland og på Fyn.

Det samlede udbytte har været designer-møbler, smykker, elektronik og IT-udstyr for fire-fem millioner kr, oplyser chefen for Task Force Indbrud Bent Isager-Nielsen til Ekstra Bladet.

- Der har været tale om flere 'kæmpe-knæk', hvor der er stjålet for store beløb, siger Bent Isager-Nielsen.

TFI er lige nu ved at transportere tyvekoster ind fra bandens lagre i Middelfart og Odense og på Fyn.

Under ransagningerne blev der også hos en af de anholdte fundet 300 gram hård narkotika.

Ni er anholdt - otte mænd og en kvinde - og af dem er tre rockere fra Satudarah. Seks af de anholdte, alle mænd, fremstilles fredag morgen ved retten i Lyngby med krav om varetægtsfængsling. Fire af dem sigtes for organiserede indbrud, to af dem for groft hæleri.

De sidste tre anholdte er løsladt igen, fordi politiet ikke mener, det er nødvendigt at begære dem varetægtsfængslet.

- Tre af de anholdte er tilknyttet Satudarah. De fleste af de andre anholdte, der er danskere, kender vi i forvejen for kriminalitet, siger Bent Isager-Nielsen.

Indbrud i huse sat til salg
Flere indbrud er begået i huse, der var sat til salg, og hvor indbrudstyvene spottede dyrt indbo på ejendomsmæglernes billeder.

- De har fulgt med på nettet. Vi kan kun opfordre til, at man skal være forsigtig med at vise sine værdier i billeder på nettet, siger Bent Isager-Nielsen.

Se også: Indbrudstyve nærlæste boligannoncer: Fandt designermøbler i huse til salg

Indbruddene er ikke kun gået ud over private hjem, men politiet mener, at banden også er gået efter virksomheder, både private og offentlige, og institutioner.

Der er for eksempel begået indbrud i en tømrervirksomhed i Søborg, rådhuset i Nykøbing Sjælland, Birkerød Bibliotek og kulturhuset Mantziusgården i Birkerød.

Var meget aktive i julen
Politiet har overvåget gruppen i flere måneder. Indbrudstyvene var meget aktive hen over julen, og politiet mente, at det var nødvendigt at stoppe dem nu.

Banden står ifølge politiet bag indbrud i villaer i blandt andet Middelfart, Odense, Slagelse, Vordingborg, Rødovre, Hvidovre, Søborg, Lyngby, Vedbæk, Rungsted Kyst, Charlottenlund og København.

Ved anholdelsesaktionen i dag deltog også Københavns politi, Nordsjællands politi, bandeenhederne Task Force Øst og Task Force Vest samt SKAT.

Se også: Bandidos bag million-indbrud

Flere af de anholdte sigtes for groft hæleri, fordi de, ifølge politiet, har stået for at modtage og sælge de kostbare tyvekoster. Der er også rejst andre sigtelser mod de anholdte for forsætlig brandstiftelse, narkotika og brugstyveri af biler.

Politiet forventer flere anholdelser i sagen.

1 af 2 Tyvene fandt huse, der var til salg på nettet, og undersøgte mæglernes billeder for dyrt indbo. (politifoto fra en lignende sag)
2 af 2 Tre af de 10 anholdte er knyttet til den nye rockerklub Satudarah. (Foto: Tariq Mikkel Khan)
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere