Indfører skærpet strafzone i Gellerupparken

Efter flere dage med uroligheder i Gellerupparken indfører politiet nu skærpet strafzone

Der blev kastet maling på politibiler og smidt affald i weekenden. Video/redigering: Øxenholt Foto/Kristian Hansen

Østjyllands Politi har taget konsekvensen af flere dage med uroligheder i Gellerupparken og indført en skærpet strafzone.

Det betyder, at straffen for hærværk, vold mod politiet, brandstiftelse og overtrædelse af våbenloven bliver fordoblet, hvis den begås indenfor zonen. Det skriver politiet i en pressemeddelelse.

- Vi har nu gennem flere dage set, at en gruppe uromagere påsætter brande og kaster med sten og fyrværkeri og på den måde skaber stor utryghed blandt det store flertal af lovlydige borgere i området. Vi vurderer, at strafzonen kan være et værktøj til at slå ned på de personer, der laver ballade og på den måde skabe ro for alle andre derude, siger politiinspektør Martin Løye.

Se også: Ballade i nat i Gellerupparken

Se også: Politiet angrebet i Gellerup i nat

Den skærpede strafzone gælder fra mandag 8. juni klokken 22 og varer foreløbigt frem til tirsdag 16. juni klokken 16 og er indrammet på kortet herunder:

Foto: Østjyllands Politi
Foto: Østjyllands Politi

Første gang nogensinde
- Det er første gang, at Østjyllands Politi benytter sig af en skærpet strafzone, og det er et skridt, vi har taget efter nøje overvejelser. Vi har brug for at få roen tilbage i Gellerup, og vi håber, at udsigten til en markant øget straf, kan få de kriminelle til at tænke sig om en ekstra gang. De skal vide, at vi er klar til at tage de nødvendige midler i brug for at få genskabt trygheden i området, siger politiinspektør Martin Løye.

Politiet kan vælge at forlænge perioden.

Se også: Advarsel til uromagere: Vi smider jer ud

Politiet ydede førstehjælp til den 52-årige gerningsmand, da han var blevet skudt i højre ben. Foto: Øxenholt Foto 112 - 7. jun. 2020 - kl. 18:55 Advarede mod Paludan-demonstration