Indisk konsulat i Afghanistan angrebet

Et ukendt antal gerningsmænd har angrebet det indiske konsulat i den nordlige afghanske by Mazar-i-Sharif

Eksplosioner og skud brager løs sent søndag, da militante forsøger at storme det indiske konsulat i den nordligt beliggende afghanske by Mazar-i-Sharif, oplyser myndighederne til nyhedsbureauet AFP.

- Vi bliver angrebet. Kampene er i fuld gang, siger en indisk embedsmand telefonisk til AFP inde fra konsulatkomplekset.

Embedsmanden, der befinder sig i et sikkert område inde i bygningskomplekset, siger, at der er styr på alle konsulatets medarbejdere, og at de er i sikkerhed.

Endnu er der ingen grupper, der har påtaget sig skylden for angrebet, som finder sted få dage efter, at Indiens premierminister Narenda Modis besøg i Kabul og hans meget omtalte udstrakte diplomatiske hånd til Indiens ærkerival, Pakistan.

En lokal polititalsmand siger, at sikkerhedsstyrker har afspærret området, hvorfra der høres sporadisk skyderi efter en række eksplosioner.

Vikas Swarup, der er talsmand for Indiens udenrigsministerium, siger til AFP, at der på nuværende tidspunkt ikke meldes om dræbte eller sårede indere.

Angrebet på konsulatet er det seneste i en række af angreb på indiske mål i Afghanistan.

Ni civile, heriblandt syv børn, blev dræbt i august 2013, da selvmordsbombere udså sig det indiske konsulat i den østlige afghanske by Jalalabad som mål. De sprængte en bil pakket med sprængstof i luften.

Det aktuelle angreb finder sted, efter at indiske sikkerhedsstyrker har nedkæmpet et nyt angreb på den indiske luftbase Pathankot, tæt på grænsen til Pakistan. Ifølge politiet er to angribere blevet dræbt.

Basen blev lørdag angrebet af en gruppe islamistiske ekstremister i indiske militæruniformer. 11 personer, heraf fire angribere og syv militærpersoner, blev dræbt i de 14 timer lange kampe. 20 andre blev såret.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere