Indsatte i masseslagsmål: Om lidt går de helt amok

Flere hjemmelavede våben blev efterfølgende konfiskeret. Advarsel: Voldsomme billeder

Masseslagsmålet blev filmet af fængslets overvågningskameraer. Advarsel: Voldsomme billeder.

Fem indsatte kom til skade, da der fredag eftermiddag udbrød et masseslagsmål blandt fangerne på et fællesareal i Cook County Jail, et såkaldt supermax-fængsel beliggende i Chicago. Det skriver Chicago Tribune.

Det vides ikke hvad der lå bag slagsmålet, der involverede omkring 30 indsatte og varede omkring halvandet minut før personalet fik grebet ind og stoppet volden.

- Det kom under kontrol hurtigt, men vi har fem tilskadekomne indsatte, fortæller Cook County Jail-talskvinde Cara Smith til Chicago Tribune.

Blandt de tilskadekomne havde flere pådraget sig stiksår, oplyser Cara Smith, som tilføjer, at flere våben lavet ud af dele fra astma-inhalatorer blev konfiskeret efter slagsmålet.

De fem tilskadekomne, hvoraf fire af dem sidder inde i forbindelse med mordsager og den sidste i forbindelse med et væbnet røveri, blev efterfølgende behandlet på to forskellige hospitaler i byen, og befinder sig alvorlig til kritisk tilstand. Ingen er dog i livsfare, oplyser talskvinden.

Chicago satte sidste år en kedelig rekord, da der blev begået 762 mord i byen. Det er det største antal i 60 år.

Tilværelsen i de såkaldte supermax-fængsler, der huser nogle af de farligste indsatte, er voldelig. Dette overfald på en fængselsbetjent fandt sted den 2. januar i år. Video: Cook County Sheriff.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere