Indstiller eftersøgningen: Fire personer formodes omkommet efter flodbølge

To af de i alt 78 evakuerede borgere kom alvorligt til skade, mens syv personer blev lettere kvæstede, da en flodbølge ramte bygden Nugaatsiaq i Grønland

Politiet i Grønland indstiller mandag aften eftersøgningen af de fire personer, der blev meldt savnet i forbindelse med oversvømmelsen, der ramte landet natten til den 18. juni.

Der er tale om tre voksne og et barn fra bygden Nugaatsiaq, som formodes omkommet. Det oplyser politiet i en pressemeddelelse.

'Der er siden oversvømmelsen flere gange med fly, helikopter, skib og gummibåd uden succes foretaget eftersøgning af de fire savnede personer. Det har på grund af forholdene i området ikke været muligt at foretage søgning med dykkere', oplyser politiet.

De pårørende er underrettet.

To af de i alt 78 evakuerede borgere kom alvorligt til skade, mens syv personer blev lettere kvæstede, da oversvømmelsen ramte Nugaatsiaq.

Derudover skyllede 11 bygninger i vandet.

Udløste tsunami
Trine Dahl Jensen, der er seniorforsker ved De Nationale Geologiske Undersøgelser for Danmark og Grønland (Geus), bekræftede efterfølgende, at et jordskælv med en styrke på cirka 4,0 ramte Grønland 30 kilometer nord for bygden Nuugaatsiaq.

Jordskælvet førte til store oversvømmelser i Nuugaatsiaq og store bølger i Uummannaq og Illorsuit i det vestlige Grønland.

- Det er ikke normalt, at vi har så store jordskælv i Grønland, fortalte seniorforskeren.

- Et godt gæt er, at det har udløst et skred, der er gået i havet og har udløst en tsunami. Det har man set i Grønland før, siger hun.

Hele byen blev evakueret, og beboerne måtte flygte op på fjældet, væk fra vandets ildevarslende bølger. /ritzau/Inunnguaq Hegelund. 112 - 18. jun. 2017 - kl. 19:07 Børnehjem søgte tilflugt på fjeldet: 'Vi måtte flygte midt om natten'

Se også: Grønland ramt af tsunami og oversvømmelser: Flere meldes savnet