Indvandrer i Trollhättan: Sverige er en tikkende bombe!

Det her er kun begyndelsen, siger en indvandrer i Trollhättan

Få seneste opdatering på torsdagens tragiske hændelser i Trollhättan her

Det er landesorg i Sverige især i vestsvenske Trollhättan, hvor de groggy beboere her fredag morgen stadig er bestyrtede over gårsdagens attentat.

Folk trøster hverandre - og mange steder tændes der lys, og krisepsykologer fra nær og fjern arbejder på højtryk på at få så mange børn som muligt i kriseterapi.

Men i bymidten få kilometer fra Kungsskolan, siger et par mandlige vejarbejdere med etnisk svensk oprindelse, at de er bedrøvede, men ikke overraskede over det racistisk motiverede attentat.

En mand bevæbnet med sværd og iklædt Darth Vader-maske gik torsdag amok på en skole i Sverige. (Foto: Rasmus Flindt Pedersen og privat-foto) 112 - 23. okt. 2015 - kl. 06:52 Politiet: Angreb på skole var racistisk motiveret

De er i gang med at feje blade op fra et torv. De er ledige i aktivering. Og de er stærkt kritiske over for den massive repræsentation af indvandrere i byen.

- Vi er som svenskere blevet sat i arbejde som sorte slave-arbejdere, mens indvandrerne får lov til at forblive ledige og køre rundt i store biler. Sverige betaler. Og det skaber vrede, der kulminerede med dette afskyelige angreb, som det, vi så i går.

De ønsker ikke at oplyse deres navne, endsige fotograferes. En af dem bærer en blå-gul hue med det svenske flag.

Lavin Eskandar, 20, forsøgte at overmande drabsmanden for at beskytte eleverne. Det kostede ham livet. (Foto: Facebook) 112 - 23. okt. 2015 - kl. 05:10 Dræbt i sværd-angreb: Lavin ofrede sig for eleverne

Tikkende bombe
Få meter derfra står kroaten hr. Jeljko, som indvandrede til Sverige under Balkan-krigen i halvfemserne. Han er ved at uddele flyers, der opfordrer studerende til at søge job som lagerarbejdere.

- Indvandringen er så massiv, at Sverige er blevet en tikkende bombe. Det, vi så i går, er kun begyndelsen, for blandt de mange, som indvandrer i disse måneder, findes ekstremister og nationalister, som er klar til at udtrykke sig med vold – og til tage kampen op mod de ganske få ekstreme nynazister, som findes her i Sverige. Indvandringen er blevet farlig. Det er ude af kontrol, siger han.

- Så desværre er dette kun begyndelsen, siger Jeljko på flydende svensk.

Se også: Løkke om svensk skoledrab: - Voldsomt og helt ufatteligt