Ingen anholdelser efter dagens ransagninger

Det er fortsat uklart, hvad politiets mål var for otte ransagninger i formiddags - ingen nye mistænkte anholdt

Politiet har ikke anholdt nye mistænkte efter dagens ransagninger på otte adresser i København. Foto: Rasmus Flindt Pedersen
Politiet har ikke anholdt nye mistænkte efter dagens ransagninger på otte adresser i København. Foto: Rasmus Flindt Pedersen

Det var ikke fysiske personer, der var målet for dagens politiaktion, hvor otte adresser blev ransaget. Det oplyser kilder til Ekstra Bladet.

Det var som et led i efterforskningen af terrorangrebet 14.-15. februar, at Københavns Politi med hjælp fra andre politikredse i formiddags besøgte de otte adresser på Nørrebro, Indre by og Amager.

I forvejen sidder tre unge mænd varetægtsfængslet i sagen. Ingen nye personer er altså blevet anholdt efter dagens aktion, erfarer Ekstra Bladet.

Politiet var blandt andet talstærkt til stede i Mjølnerparken på Nørrebro, hvor gerningsmanden Omar Abdel Hamid el-Hussein boede op til sit dobbeltangreb, der kostede to uskyldige livet.

Det er dog uklart, hvad målet for ransagningerne har været. Københavns Politi har dagen igennem holdt kortene tæt til kroppen.

I en pressemeddelelse tidligere på dagen udtalte politiinspektør Jørgen Skov:

'Vi er fortsat i gang med at klarlægge gerningsmandens og de medvirkendes færden, og morgenens ransagninger skal ses i det lys. Vi søger efter yderligere spor i sagen, og kan af hensyn til den fortsatte efterforskning på nuværende tidspunkt ikke kommentere yderligere på sagen, ligesom vi ikke har mulighed for at fortælle detaljeret om resultatet af ransagningerne.'

De tre fængslede i sagen menes alle at have hjulpet Omar el-Hussein med sit angreb på forskellig vis.

En 18-årig mand er sigtet for medvirken til manddrab og forsøg derpå ved at have hjulpet terroristen med at skaffe en skudsikker vest og mindst én kniv.

Varetægtsfængslingen skete 28. februar med henvisning til risikoen for, at den 18-årige kan påvirke efterforskningen af sagen.

To andre mænd, på henholdsvis 19 og 22 år, har fået deres varetægtsfængsling forlænget i fire uger. De mistænkes for at have bortskaffet et automatvåben, der blev brugt i forbindelse med attentatet ved kulturhuset Krudttønden på Østerbro.

De menes også at have skaffet den formodede gerningsmand to pistoler, som blev brugt ved angrebet ud for synagogen på Krystalgade.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere