Internationalt efterlyst anholdt for eksplosion ved Skattestyrelsen

Manden blev tirsdag aften anholdt i Københavns Lufthavn

Få et overblik over sagen her.

En 23-årig mand, der har været internationalt efterlyst i forbindelse med den voldsomme eksplosion ved Skattestyrelsen på Østerbro i København 6. august i år, er blevet anholdt i Københavns Lufthavn.

Det oplyser Københavns Politi.

Ved angrebet var sprængstof placeret omkring 60 centimeter fra hovedindgangen til bygningen, der ligger tæt ved S-togsstationen Nordhavn.

Det medførte en omfattende efterforskning, og en uge senere blev to svenske mænd sigtet for eksplosionen in absentia ved Københavns Byret.

  Indgangspartiet foran Skattestyrelsen på Østerbro i København onsdag 7. august 2019. Foto: Kenneth Meyer 112 Svensk bombemistænkt udleveret til Danmark

Den ene blev efterfølgende anholdt i Sverige, mens den anden blev internationalt efterlyst. Det er ham, der nu er anholdt. Han er mistænkt for at have kørt den 22-årige udleverede til og fra København.

- Det er en meget alvorlig sag, og vi iværksatte derfor øjeblikkeligt en omfattende efterforskning, som ugen efter førte til fængslingen in absentia af de to svenske mænd. Nu er begge i vores varetægt, og vi ser derfor frem til at kunne komme endnu videre i efterforskningen, som fortsætter, siger lederen af Afdeling for personfarlig kriminalitet, vicepolitiinspektør Brian Belling.

Den anholdte vil blive fremstillet kl. 11 onsdag i Københavns Byret, hvor anklageren vil bede om fremstilling for lukkede døre.

Gerningsmændene formodes at være kørt fra Sverige til Danmark via Øresundsbroen i en hvid Citroen Berlingo på svenske nummerplader.