Iskold nyfødt baby fundet død i hjemløs mors arme

En hjemløs kvinde åbnede sin frakke og fremviste et koldt nyfødt barn for en mand, der var på vej til arbejde

Et lille barn blev forsøgt genoplivet i 25 minutter, da det blev fundet iskoldt 9. januar. Foto: POLFOTO
Et lille barn blev forsøgt genoplivet i 25 minutter, da det blev fundet iskoldt 9. januar. Foto: POLFOTO

Et lille nyfødt barn blev i sidste uge fundet iskold ved et busstoppested i Portland i den amerikanske delstat Oregon.

En mand opdagede babyen, mens han ventede på bussen ved stoppet, hvor en hjemløs kvinde kom hen til ham i bare tæer, skubbende med sin vogn. Hun åbnede sin jakke og fremviste det lille barn. Det skriver flere medier, blandt andre That Oregon Life.

Der er endnu ikke kommet detaljer frem om, hvorvidt det nyfødte barn var dødfødt, eller om det døde som resultat af det kolde vejr i Portland.

Manden, som var på vej på arbejde, da den hjemløse kvinde viste ham barnet under sin frakke, bad hende dække sig til, og ringede straks efter til politiet.

Af sms’er sendt fra de først ankomne betjente, til kolleger, som var på vej for at assistere, fremgår det, at barnet muligvis var i live, da ordensmagten ankom:

’Babyen er ved bevidsthed og trækker vejret nogenlunde, men har været udenfor i al denne tid, lød det i en af beskederne, som fortsatte med ’Babyen er iskold’.

Barnet blev hasteindlagt på hospitalet og forsøgt genoplivet i 25 minutter, før det blev erklæret dødt.

Mens genoplivningsforsøgene stadig stod på, blev kvinden afhørt af politiet. Hun var meget usammenhængende, og fortalte, at hun var blevet gravid ’ved et mirakel af en ubesmittet undfangelse’. Hun kunne hverken svare på, hvad hun hed, hvor hun boede, eller hvor hendes barn var blevet født. I rapporten om barnets død har politiet beskrevet hende som ’meget psykisk syg’.

Den tragiske historie fandt sted 9. januar, men er først nu blevet kendt af offentligheden, fordi der var uenighed blandt lægerne om barnets dødsårsag. Men sagen er nu blevet lukket, og barnet er registreret som dødfødt. Moderen bliver derfor ikke sigtet i sagen.

En 27-årig kvinde var for et par uger siden for retten i Liverpool, efter at hendes nyfødte baby blev fundet i en skraldespand med toiletpapir i munden.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere