Islamisk Stat tager ansvaret for Christiania-skyderi

Det var en kriger fra Islamisk Stat, der sent onsdag skød tre personer på Christiania, påstår terror-organisationens nyhedsbureau Amaq - ekspert tvivler dog stærkt på, at det er IS, der står bag

Her modtager gerningsmanden hjertemassage, efter han blev skudt af politiet. Han er nu erklæret død. Læservideo

Terrororganisationen Islamisk Stat har tidligt fredag aften taget ansvaret for skyderiet på Christiania sent onsdag aften, hvor to betjente og en civil blev ramt.

Torsdag morgen blev den formodede gerningsmand - 25-årige Mesa Hodzic med bosniske rødder - skudt af politiet. Han mistede livet på Rigshospitalet natten til fredag.

Det er Københavns Politis teori, at skyderiet har forbindelse med den organiserede hashhandel på fristaden, men alligevel har IS' nyhedsbureau Amaq Agency fredag aften udsendt en erklæring, hvor de tager ansvaret for angrebet.

- Gerningsmanden bag angrebet, som gik efter politiet i København, er en soldat i Islamisk Stat, og udførte angrebet som følge af opfordringen om at angribe lande i koalitionen, lyder erklæringen, der figurerer på både engelsk og arabisk på sociale medier.

Mesa Hodzic sympatiserer ifølge politiet med terrororganisationen Islamisk Stat. (Politifoto) 112 - 1. sep. 2016 - kl. 16:00 Politiet om Christiania-skyderi: Sigtet sympatiserer med Islamisk Stat

I morges blev hashboderne på Pusher Street på Christiania ryddet. Se de vilde billeder af processen her

Det er dog stærkt tvivlsomt, at Islamisk Stat står bag angrebet, mener Deniz Serinci, der har skrevet bogen 'Terrorens Kalifat', der handler om Islamisk Stat.

- Jeg er stærkt i tvivl om, at Islamisk Stat har noget som helst at gøre med Christiania og hashhandel. Hvis det var IS, der stod bag, tror jeg ikke, at det havde været så amatøragtigt. Her er der gøre med en mand, som vrister sig fri og skyder i desperation, siger han til Ekstra Bladet.

Mesa Hodzic, der formodes at stå bag skyderi på Christiania onsdag, er afgået ved døden. (Politifoto) 112 - 2. sep. 2016 - kl. 08:30 Formodet gerningsmand bag Christiania-skyderi død

Eksperten er til gengæld ikke i tvivl om, hvorfor Islamisk Stat alligevel vælger at tage ansvaret for skyderiet.

- Bosnieren (Mesa Hodzic, red) er alligevel død og kan ikke gå ud at sige, at det ikke passer. Islamisk Stat har læst sig til, at han havde sympatier for IS, og at han var medlem af Millatu Ibrahim (salafist-gruppe, red). Derfor er de sikre på, at de kan slippe af sted med det.

- Hvorfor er det, at de føler, at det er nødvendigt at tage ansvaret for skyderiet?

- Jeg er bestemt ikke overrasket over, at de tager ansvaret. Islamisk Stat går kraftigt tilbage i Mellemøsten, og når de gør det, må de vise muskler i Vesten. De vil gerne signalere, at de stadig kan slå til.

  Dansk politik - 2. sep. 2016 - kl. 14:53 Politiker truet ud af Christiania: Stærk ubehagelig oplevelse

Dansk politik - 2. sep. 2016 - kl. 14:53 Politiker truet ud af Christiania: Stærk ubehagelig oplevelse

Dansk politik - 2. sep. 2016 - kl. 14:53 Politiker truet ud af Christiania: Stærk ubehagelig oplevelse

Du kan få det fulde overblik over sagen herunder:

Interaktivt element

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Anders Zacho
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen