Islamisk Trossamfund: Et angreb mod danske muslimer

Talsmanden for Islamisk Trossamfund er rystet over brand, der opfattes som målrettet attentat mod Islamisk Trossamfund

Video: Jakob Jørgensen

En brand hærgede kortvarigt Islamisk Trossamfunds bygning på Dortheavej på Nørrebro i København søndag kort før middag i det, som Københavns Politi i øjeblikket efterforsker som en påsat brand.

Adskillige mennesker, heriblandt børn, befandt sig i bygningen, da branden startede, og Islamisk Trossamfunds talsmand Imran Shah er derfor ikke i tvivl om, at der er tale om en bevidst handling.

- Vi er dybt rystede over det, som vi opfatter som et terrorangreb mod danske muslimer. Det foregår ved højlys dag på vores travleste dag og med masser af børn i huset. Og der skal noget af et motiv og en viljestyrke til at gennemføre sådan et hadsk angreb, siger han til Ekstra Bladet.

Ekstra Bladet har tidligere talt med en underviser, som var i færd med at undervise børn i islamisk sprog og lære, da branden opstod, og han fortæller, at der var nogen, der kunne lugte benzin.

Ifølge Imran Shah tyder det da også på, at der er blevet gået grundigt til værks i forbindelse med det formodede attentat.

- De har brækket skodder op ud til vejen og hældt benzin ind, som der efterfølgende er blevet sat ild til. Så det tyder på, at det er et nøje overvejet angreb, siger han.

Tiltagende islamofobi
Han mener, at angrebet er et symptom på tiltagende islamofobi i samfundet.

- Vi har i flere år gjort opmærksom på den hadefulde retorik fra blandt andet medier og politikere. Vi er en del af samfundet, og vi kræver at politikerne også tænker på, at vores sikkerhed er under angreb, siger han.

I forbindelse med branden var der nogle naboer til bygningen, som var hurtige til at opdage branden, som derfor også hurtigt blev slukket, inden den nåede at udvikle sig yderligere.

Islamisk Trossamfund er da også glade for den hjælp, de får, på trods af det tilsyneladende hadske angreb.

- Jeg er sikker på, at politiet har gjort deres bedste, og vi er glade for, at vi har et godt naboskab, siger han til Ekstra Bladet.

Sikrer fortsat spor
Politiets teknikere arbejder søndag eftermiddag på brandstedet for at sikre spor.

Desuden afhører politiet vidner, der har set noget mistænkeligt i området i tiden op til branden.

- Vi har indbragt to vidner til afhøring på Bellahøj politistation, der ligger lige i nærheden, siger Kenneth Jensen, central efterforskningsleder hos Københavns Politi, til Ritzau.

De første vidneforklaringer har fået politiet til at rette søgelyset mod en person, der er mistænkt. Men søndag eftermiddag har politiet endnu ikke foretaget en anholdelse i sagen.