Islamist dræbt under knivangreb mod tysk politi

Tidligere terrordømt mand dræbt af skud på gaden i Berlin, da han overfaldt tysk betjent med en kniv

Politiet i Berlin skød og dræbte torsdag en mand, der angreb en kvindelig politibetjent med en kniv.

Forinden havde alarmcentralen fået meldinger om, at manden truede forbipasserende med en kniv på gaden i Spandau-kvarteret.

Da politiet ankom til stedet, angreb manden dem med sin kniv, netop som de trådte ud af deres patruljevogn. Derpå trak en af betjentene sit våben og skød ham.

Ifølge anklagemyndigheden i Berlin er manden, der er identificeret som den 41-årige iraker Rafik Mohamad Yousef, tidligere dømt for at være medlem af en terrororganisation, skriver AFP.

I 2008 fik han otte års fængsel for at være medlem af den irakiske bevægelse Ansar al-Islam og for i 2004 at have været involveret i planer om at dræbe Iraks daværende premierminister, Iyad Allawi, under dennes besøg i Berlin.

Den sidste del af straffen skulle den nu dræbte gerningsmand afsone med fodlænke på, men den pillede han af torsdag morgen, siger anklager Dirk Feuerberg.

Han tilføjer, at det er for tidligt at begynde at spekulere i, om motivet bag knivoverfaldet torsdag morgen er terrorrelateret.

Den kvindelige betjent, der blev stukket i halsen, blev fløjet med helikopter til et hospital i nærheden, hvor hun modtager behandling for sine kvæstelser.

Anklagemyndigheden oplyser, at hun ved et uheld også blev ramt af en af de kugler, som hendes kollega affyrede mod gerningsmanden.

Hendes tilstand er stabil, men hun er stadig indlagt på intensivafdelingen, oplyser politiet i Berlin ifølge AFP.