Islamister angriber hotel i Somalia og dræber mindst 13

Islamister fra al Shabaab siger, de står bag angreb på hotel i Mogadishu

To bilbomber har onsdag morgen ramt et hotel i Somalias hovedstad, Mogadishu, og bevæbnede personer trængte efterfølgende ind i bygningen.

Der er fortsat modstridende oplysninger om antallet af dræbte. Nyhedsbureauerne Reuters og dpa citerer begge politiet for at sige, at henholdsvis 13 og 17 er dræbt.

En talsmand for politiet siger, at betjente er rykket ind i bygningen og nu har kontrol med den.

- Vi har reddet folk og afsluttet operationen på Hotel Dayah. Sikkerhedsstyrkerne er nu inde i hotellet, og vi vil give flere detaljer om ofre senere, siger han.

Den første eksplosion skete på en lastbil læsset med sprængstof foran hotellet. Den anden eksplosion var på en parkeringsplads ved hotellet, siger en talsmand for politiet til dpa.

Der var efter eksplosionerne meldinger om, at der blev skudt inde i hotellet og udenfor.

- Antallet af ofre ventes at vokse, fordi der kan være folk, som er fanget inde i bygningen, oplyste en politimand lidt tidligere.

Foreløbig meldes mindst 20 såret ved angrebet.

Den islamistiske oprørsorganisation al Shabaab siger, den står bag angrebet. Det rapporterer radiostationen Andalus, der er talerør for islamisterne, skriver Reuters.

- Velbevæbnede mujahideen angreb hotellet, og de kæmper nu inde i hotellet, hedder det.

Hotel Dayah besøges ofte af lokale forretningsmænd og repræsentanter for regeringen.

Oprørere fra al Shabaab har ofte stået bag en række angreb på hoteller og officielle bygninger i Mogadishu. Deres erklærede formål er at vælte den vestligtstøttede regering og indføre sharialov i landet.

De seneste to år har styrker fra Den Afrikanske Union og somaliske styrker drevet al Shabaab ud af deres hidtidige magtbaser i byerne, men islamisterne er fortsat meget aktive i landområderne.

/ritzau/Reuters

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere