Islamister angriber syriske regeringsstyrker ved Aleppo

Den ekstremistiske gruppe Nusrafronten, der angreb regeringshæren, er ikke omfattet af våbenstilstanden

Syriske regeringsstyrker er mandag kommet under angreb i det sydlige Aleppo, rapporterer en overvågningsgruppe med et bredt netværk af meddelere i det krigshærgede Syrien.

Ekstremister og islamister fra grupperne Nusrafronten og Jund al-Aqsa står angiveligt bag offensiven, der er indledt under den midlertidige våbenstilstand, der trådte i kraft i slutningen af februar.

Det melder Syriens Observatorium for Menneskerettigheder.

De to grupper Islamisk Stat og al-Qaedas forlængede arm i Syrien, Nusrafronten, er ikke omfattet af våbenhvilen.

Regeringshæren kom mandag under beskydning ved landsbyen al-Ais, der ligger i den sydlige del af provinsen Aleppo.

Våbenstilstanden, der blev forhandlet mellem USA og Rusland, har ellers ført til markant færre angreb i Syrien.

Den har også givet håb om, at man snarligt kan samle repræsentanter for oppositionen og regeringen til fredsforhandlinger i Genève.

Styret i Damaskus har sagt, at man er klar til at deltage i fredsprocessen, der aldrig rigtig kom i gang, da parterne mødtes for en måned siden i den schweiziske by.

Et angreb mandag i provinsen Idlib, hvor regeringshæren og Rusland ifølge oppositionen har begået en massakre med giftgas, gør det imidlertid tvivlsomt, om oppositionen vil deltage i fredsdrøftelser.

En talsmand for den mest fremtrædende oppositionsalliance High Negotiations Committee sagde ellers tidligere mandag, at man havde planer om at møde op i Genève.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere