Ispinde fælder indbrudstyv

Under et indbrud for fire år siden blev en indbrudstyv lækkersulten. Men det er først nu, at DNA'en på ispindene har hjulpet politiet med at finde deres ejermand

Der skulle bruges tre ispinde og fire år, før politiet fandt frem til indbrudstyven (Foto: POLFOTO / Martin Lehmann).
Der skulle bruges tre ispinde og fire år, før politiet fandt frem til indbrudstyven (Foto: POLFOTO / Martin Lehmann).

Alle kan gå hen at blive lækkersulten - selv en indbrudstyv i aktion. For fire år siden var der indbrud på Ellebirken i Lystrup nær Aarhus, men det eneste spor, lokalpolitiet i Aarhus havde, var tre ispinde, som tyven havde taget fra fryseren i huset. En af de tre ispinde blev sendt til undersøgelse, men det lykkedes ikke politiet at finde et match i deres kardotek.

Nu er der gået fire år, og politiet har endelig fundet tyven.

Det skete, efter de blev kaldt til endnu et tyveri den 2. juni i år, hvor en 39-årig mand var i gang med at stjæle forhjulet på en mountainbike ved Storcenter Nord i Aarhus. Manden blev hevet med på politigården, hvor der blev taget billede, DNA og fingeraftryk.

Slap ikke for politiet
Manden, der efter episoden den 2. juni i år slap med en bøde på 1.500 kroner, regnede nok med, at der gik lang tid, inden han igen stødte på politiet. Der gik dog kun to uger, inden de igen mødtes. Det lykkedes nemlig politiet at finde spore hans DNA tilbage til indbruddet i Lystrup.

- Når vi har en ny person, som vi sigter for noget kriminelt, der giver anledning til, at vi må tage hans DNA, bliver det altid kørt gennem registret for at se, om det passer på andre forbrydelser, fortæller Anders Uhrskov, politikommisær ved lokalpolitiet i Aarhus til Ekstra Bladet

Manden er nu sigtet for tyveriet i Lystrup.

- Strafferammen for et indbrud er seks år alt efter, hvor groft det er. Jeg er ikke hundrede procent sikker på, hvor meget han har stjålet, og straffen afhænger af det omfang, fortæller Anders Uhrskov til Ekstra Bladet.

Den 39-årige mand skal nu afhøres, og senere vil der blive rejst tiltale, hvorefter en dommer træffer afgørelsen om, hvilken straf han skal have.